Gondoltad volna? Ez volt Kádár János kedvenc étele

Kádár szerette az egyszerű fogásokat, mégsem a krumplileves volt a kedvence.

"Az biztos, hogy Kádár Jánost az egyszerű ételek híveként tartottuk számon, az igazi kedvence azonban nem a krumplileves, hanem a stíriai metélt volt. Abból akár két adagot is megevett egyszerre" - árulta elMichels Antal a Népszavának adott interjújában.Michels jelenleg papként szolgál Józsefvárosban, de korábban szakácsként dolgozott. Főzött a Grand Hotelben, a Gellért Szállóban, a külügyminisztérium diplomáciai vendéglátásában, a Tavernában és az Átrium Hyattben, volt felszolgáló, gyakornok és üzletvezető is. Főzött Margaret Thatchernek, Olof Palménak, valamint Kádár Jánosnak is, ezért tudni véli, mi volt a kedvence.

A stíriai metélt hagyományosan túróból, tejfölből, zsemlemorzsából, tojásból, margarinból készül. Mehet bele mazsola, jó sok vaníliás cukor és kis citrom a fanyar íz miatt. De nézzünk inkább pár receptet...

  1. 1.

    Stíriai metélt 2.

  2. 2.

    Stíriai metélt Tomatotree konyhájából

  3. 3.

    Stíriai metélt

  4. 4.

    Stíriai metélt Évi néni konyhájából

  5. 5.

    Stíriai metélt PeZsuRitól

  6. 6.

    Stíriai metélt anitkaaa konyhájából

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...