Minden vegetáriánus verziók közül talán a gombafasírt képes a legtöbb rajongót a táborába gyűjteni (néha még megrögzött húsevők is kardoskodnak az érdemei mellett) – a zöldségfasírt mindezt karakteres ízének és gazdag állagának köszönheti, amely tulajdonságai tényleg képesek egyenrangúvá tenni egy húsos recepttel. Lássuk hát, mely alapanyagoktól lesz tökéletes a gombafasírt: ne hagyjuk ki ezeket, ha ízes végeredményt szeretnénk.
Nézd meg galériánkban a gombafasírtot tökéletessé tévő alapanyagokat!
5 hozzávaló, amit soha ne hagyj ki a gombafasírtból
Citromlé
A fasírt alapját adó gombát érdemes száraz serpenyőben lepirítani, amely folyamattal az is együtt jár, hogy a leváló apró részek odaragadhatnak az edény forró felületére. Ezekben rengeteg íz található, ezért kár lenne őket a serpenyőben hagyni: inkább oldjuk fel egy kevés frissen facsart citromlével – plusz előny a savasság, ami minden aromát erőteljesebbé tesz.
Petrezselyem
A friss zöldfűszer kiválóan illik a pirított gombához, ezért mindenképpen adjunk egy nagy csokorral a keverékhez. Csak arról gondoskodjunk, hogy egészen apróra vágjuk a leveleket és a szárak zsengébb részeit – a nagy darab petrezselymek ugyanis hajlamosak megégni a fasírtban, ha forró fémmel vagy zsiradékkal közvetlenül érintkeznek.
Olaj
Természetesen a húsos fasírtok azért lesznek kisütve olyan szaftosak, mert a hozzájuk használt húsrészek kellően zsírosak. A gombánál ugye ez nem opció, így el kell látnunk a zöldséges masszát némi zsiradékkal, hogy az ne száradjon ki a serpenyőben/sütőben. Egybefasírtoknál többet, serpenyőben pirított pogácsáknál kevesebbet használjunk, és bátran vessünk be ízesebb fajtákat is (chilis, fűszeres, stb.).
Gombafasírtok, amiket feltétlenül kóstolj meg:
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További izgalmas és ízes zöldségötletek várnak itt: