5 hozzávaló, amit soha ne hagyj ki a gombafasírtból

A klasszikus, darált húsos pogácsák és kenyerek helyett kiváló alternatíva lehet a gombafasírt, persze csak akkor, ha megfelelően ízesítjük, és kellő módon gazdagítjuk az állagát is. Például az alábbi hozzávalókkal.

Minden vegetáriánus verziók közül talán a gombafasírt képes a legtöbb rajongót a táborába gyűjteni (néha még megrögzött húsevők is kardoskodnak az érdemei mellett) – a zöldségfasírt mindezt karakteres ízének és gazdag állagának köszönheti, amely tulajdonságai tényleg képesek egyenrangúvá tenni egy húsos recepttel. Lássuk hát, mely alapanyagoktól lesz tökéletes a gombafasírt: ne hagyjuk ki ezeket, ha ízes végeredményt szeretnénk.

Nézd meg galériánkban a gombafasírtot tökéletessé tévő alapanyagokat!

Gombafasírtok, amiket feltétlenül kóstolj meg:

Vegán "húsgolyós" spagetti

Ebben az olaszos fogásban a spagetti ugyanúgy kunkorodik a villára, a paradicsomszósz pedig épp olyan könnyedén vonja be a tésztát, mint az eredeti receptben. A húsgolyót azonban ...

Egybesült lencsés gombafasírt

Egyes egybensült húskenyerek elbújhatnának a most bemutatkozó gombás, lencsés, diós fasírt elől. Persze ez nem verseny. Készítsük el mindenesetre az alábbi gombafasírtot akkor, ha ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További izgalmas és ízes zöldségötletek várnak itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...