Íme a három legkedveltebb tálcás gomba

A szupermenta legújabb tesztjéből kiderül, melyek a Magyarországon kapható legfinomabb tálcás gombák.

A Szupermenta program októberi tesztjében összesen 13 tálcás gombát vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.

Az itthon legelterjedtebb fehér csiperkegomba mellett öt eltérő fajtájú gomba kedveltségét is tesztelték. Összességében elmondható, minden vizsgált termék „gombabiztos”.

A tesztelt gombák közül 12 hazai míg egy külföldi termesztésű volt. A termékeket, hét különböző áruházlánc polcáról, egy üzletlánc központi raktárából, és egy piacról gyűjtötték be a hatósági felügyelők. Nyolcféle fehér csiperkegomba alapos vizsgálata mellett a szakemberek arra is kíváncsiak voltak, más fajtájú gombákat egymással összehasonlítva milyen eredmények születnek. E szellemben a termékteszt kiegészült a barna csiperkegombával, a portobello-val, a laskagombával, valamint a vadon termő vargánya és galambgombával.

Tejfölös gombapörkölt

Az egyik kedvenc húsmentes pörkölt, amit tényleg nagyon szeretek, az a gombapörkölt! Ezzel a recepttel pedig roppant gyorsan el tudjuk készíteni, próbáljátok ki.

A Nébih laboratóriumaiban a szakemberek elvégezték többek között a termékek Salmonella spp, Listeria monocytogenes, a nedvességtartalom, a beltartalmi értékek és növényvédő szerek vizsgálatát. Összesen 4886 laboratóriumi paraméter vizsgálatára került sor. Minden tesztelt termék megfelelt az előírásoknak.

A termékek jelölés ellenérzésére is sor került. A címkéken az előírásoknak megfelelően, a termék csomagolójának neve, címe a származási ország és a nyomon követhetőséget biztosító adat minden terméken maradéktalanul szerepelt.

A kedveltségi vizsgálat nyertesei:

A kedveltségi vizsgálaton ezúttal is szakértő és laikus kóstolók pontozták a termékeket. A nyolc fehér csiperkegomba közül az első helyet az Auchan, a másodikat a Penny, míg a harmadikat az Aldi zöldségpultján kínált termék érdemelte ki.

A fajták versenyének győztesei:

A fajták versenyében első helyen végzett a vadon termő vargánya gomba. Második helyet a laskagomba nyerte el, míg a kóstolók véleménye alapján a fehér csiperkegomba lett a harmadik.

További információk, érdekességek és a részletes vizsgálati eredmények elérhetők a Nébih Szupermenta termékteszt oldalán, ITT.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...