A panírozás a konyhai folyamatok közül olyasmi, mint a takarítási procedúrák között a mosogatás: nem igazán kedvelt. Sok tányért és tálat igényel, maszatos, ragacsos, szemetelős, és akkor még az őt követő olajban sütés szóba sem jött... Na mármost, ha még az alapanyag formája is nehezít a dolgon, akkor végképp elmegy a kedvünk tőle, ezért gombát például csak szökőévente panírozunk. Legalábbis eddig ez így volt!
A Sokszínűvidék gyors gombapanírozó trükkjét viszont tutira imádni fogod te is:
Három doboz, és csak ráznod kell!
- Végy három zárható ételhordó dobozt, egyikbe mehet a liszt, másikba a felvert tojás, harmadikba pedig a prézli.
- Tegyél pár szem gombát egyesével mindegyikbe, sorban egymás után, zárd le az adott dobozt, és rázd, mintha nem lenne holnap!
A gombákat bevonja a panír, és nem leszel nyakig maszatos! Jöhet is a sütögetés, akár a sütőben is!
Tipp: apró csemegeubikkal, olajbogyóval, kisebb cukkinidarabokkal is próbáld ki!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További konyhai tippek: