Egy faék egyszerűségű módszer a gomba extragyors panírozására

A gombákat alakjuknál fogva nem könnyű panírozni, viszont bundázva minden finomabb....sajnos. Lássunk egy túlontúl egyszerű módszert, ami nem kicsit gyorsít a dolgon!

A panírozás a konyhai folyamatok közül olyasmi, mint a takarítási procedúrák között a mosogatás: nem igazán kedvelt. Sok tányért és tálat igényel, maszatos, ragacsos, szemetelős, és akkor még az őt követő olajban sütés szóba sem jött... Na mármost, ha még az alapanyag formája is nehezít a dolgon, akkor végképp elmegy a kedvünk tőle, ezért gombát például csak szökőévente panírozunk. Legalábbis eddig ez így volt!

A Sokszínűvidék gyors gombapanírozó trükkjét viszont tutira imádni fogod te is:

3 ételhordó segítségével irtó gyorsan panírozhatsz gombát!

Három doboz, és csak ráznod kell!

  • Végy három zárható ételhordó dobozt, egyikbe mehet a liszt, másikba a felvert tojás, harmadikba pedig a prézli.
  • Tegyél pár szem gombát egyesével mindegyikbe, sorban egymás után, zárd le az adott dobozt, és rázd, mintha nem lenne holnap!

A gombákat bevonja a panír, és nem leszel nyakig maszatos! Jöhet is a sütögetés, akár a sütőben is!

Tipp: apró csemegeubikkal, olajbogyóval, kisebb cukkinidarabokkal is próbáld ki!

Sörbundás rántott gomba

Gondoltál már a rántott gombára sörös bundában? Ha még nem, akkor mindenképp ki kell próbálnod! Ne csak a húsoknál hagyj fel a szokásos zsemlemorzsás panírral, nyugodtan kísérletezz ...

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippek:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...