4 dolog, amit mindenképpen tegyél meg a gombával idén ősszel

Persze pirítva vagy párolva is finom a gomba, azonban ennél annyival több lehetőség rejlik az amúgy is komplex, nehezen kategorizálható alapanyagban. Ismerjük meg, bontsuk ki, használjuk izgalmasan!

Mind az íze, mind a belőle készíthető ételek jellege arra kárhoztatja a gombát, hogy kifejezetten őszies alapanyagként gondoljunk rá. Ezzel nincs is probléma, de ha már egyszer így áll a dolog, használjuk ki teljes körűen a szezonban a gomba adottságait, például az alábbi izgalmas módokon.

Nézd meg galériánkban a gomba izgalmas felhasználási módjait!

Receptek gombával a konyhai kalandozáshoz:

Gombagyros tejmentes tzatzikivel

Gombából készítettünk gyrost, és még mi is meglepődtünk, mennyire finom lett! A fűszerkeverék igazán autentikus ízt kölcsönöz a gombának, a shawarma-szerű sütés pedig a szuper ...

Villámgyors vegán gyros laskából

A laskagombából fűszeres, „húsos” textúrájú gyros válik ebben a villámgyors receptben. A tekercsbe bármilyen zöldséget és szószt pakolhatunk, amit csak szeretnénk.

Gombapaté uborka-chutneyval

Ha ősz, akkor gombaszezon, ilyenkor valamilyen gombaétel minden héten kerül az asztalra. Ezt a receptet eredetileg háromféle gombából készítik: a csiperke mellé kerül még shiitake és ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Őszi konyhai ötleteink egy csokorban:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...