A téli varázsital, ami felpörgeti az immunrendszered

Gyorsan elkészíthető, és rengeteg jótékony hatása van, ami ebben a nehéz időkben nagyon jól jönnek. Mutatjuk az előnyeit és azt, hogyan készítsd el.

A Golden Milk, vagyis Aranytej egy Indiából származó ital, amely rengeteg jótékony, illatos fűszert tartalmaz, és nekik köszönhetjük azt is, hogy ez a varázsital ilyen kellemes hatással van a szervezetünkre. Az két legfőbb összetevője a kurkuma és a gyömbér, melyek erős gyulladáscsökkentők, és tele vannak antioxidánssal. Ezért is érdemes kipróbálni ezt a fantasztikus italt akkor is, amikor megfáztunk.

Emellett ez a meleg finomság serkenti az agyműködést is, így javítja például a memóriát. Hangulatjavító hatása is van, ugyanis a kurkuma hatékonyan veszi fel a harcot a depresszió ellen is. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy egy bögrétől hipp-hopp jobb lesz a kedved, de segíthet.

Hogyan készül?

Hozzávalók:

  • 120 ml tej
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 kis darab reszelt gyömbér
  • 0,5 teáskanál fahéj
  • 1 csipet feketebors
  • 1 teáskanál méz

Elkészítés:

Öntsd a tejet egy lábasba, majd egyesével add hozzá az összes többi hozzávalót. Várd meg, amíg felforr a tej, majd vedd alacsonyabbra a gázt, és 10 percig főzd, addig, amíg a fűszerek illatossá nem teszik az italodat. Ha kész, szűrd le, és a tetejét díszítsd egy csipetnyi fahéjjal!

Természetesen, ha tejallergiás/laktózérzékeny/vegán vagy, vagy szimplán csak nem fogyasztasz tejet, bátran elkészítheted tetszőleges növényi tejpótló itallal is!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Ha rendszeresen fogyasztasz citrusféleket, ezt tudnod kell!

Jelenleg (is) nagyon fontos, hogy rendszeresen fogyasszunk gyümölcsöket, ez pedig a téli időszak beköszöntével leginkább a narancsot, a mandarint és a citromot jelenti. Azonban nem árt az óvatosság, hiszen ezeket a gyümölcsöket különböző vegyszerekkel kezelik, melyek kockázatot is rejthetnek.

Nosalty

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...