Füstölt tökéletesség a tányérodon – Leteszteltük a rózsaszín Gierlinger Prémium Bacont, mely hófehér zsírréteggel csábít

A bacon szerelmesei számára nincs is jobb, mint egy igazán minőségi, ínycsiklandozó szelet szalonna, amely megkoronázza a finomabbnál finomabb fogásokat. A Gierlinger Prémium Bacon letisztult csomagolásával és csábító megjelenésével már az első pillanatban felkelti a figyelmet. De vajon a látvány mögött valóban prémium minőség rejlik? Tesztünk során serpenyőben és sütőben is próbára tettük ezt a bükkfával füstölt császárszalonnát, hogy kiderítsük, valóban érdemes-e helyet kapnia a reggelizőasztalon vagy egy ínyenc fogás részeként.

A Gierlinger Prémium Bacon tesztelése során figyelembe vettük többek között a termék csomagolását, a bacon sósságát, ízvilágát, füstölésének intenzitását, valamint a textúráját is. Tesztünk során először serpenyőben sütöttünk ropogósra baconszeleteket, amiket aztán egy laktató zöldségkrémleves tetejére pakoltunk ropogós elemként. Ezután sütőben is sütöttünk pár szeletet, melyek végül egy ínycsiklandozó szendvicsbe kerültek. És most jöjjön a teszt!

A só nem nyomja el a hús természetes ízét / Fotó: Kristyán Fanni

Csomagolás és megjelenés

A Gierlinger Prémium Bacon egy letisztult, minőségi csomagolásban kapott helyet, ami azonnal megkülönbözteti a terméket a hasonló kategóriájú baconöktől, így könnyen felismerhető a szupermarketek polcain. A csomagolás átlátszó része továbbá lehetővé teszi, hogy a vásárlók közelebbről is szemügyre vehessék a bacon színét és márványozottságát, ami véleményünk szerint sokat segít a döntésben.

Ízek és aromák

Talán nem is kérdés, hogy a bacon ízének egyik legfontosabb eleme a sós és édes ízjegyek tökéletes egyensúlya, amely különösen fontos a különböző ételekben való felhasználáskor, legyen szó reggeliről, salátáról vagy főételről.

A Gierlinger Prémium Bacon kellemesen sósnak bizonyult, így kiváló választás azok számára, akik szeretik, ha a só nem nyomja el a hús természetes ízét.

A bükkfa füstje finoman átjárja a bacont / Fotó: Kristyán Fanni

Az édes ízjegyek ugyanakkor finomak és visszafogottak, így nem dominálnak, hanem inkább kiegészítik a bacon ízprofilját.

Füstölés és ízmélység

Mivel a bacon füstölésének típusa és intenzitása nagyban befolyásolja az ízélményt, ezért kíváncsian vártuk, miként szerepel majd a Gierlinger bükkfával füstölt terméke. A kóstolás során úgy tapasztaltuk, hogy a füstölés egy gazdag, mély ízt kölcsönzött a baconnek.

A bükkfa füstje finoman átjárja a bacont, anélkül hogy túl intenzív lenne, így az ízgazdag és kiegyensúlyozott marad, ami már az első harapásnál is érezhető.

Rengeteg fogást feldobhatunk a baconnel / Fotó: Kristyán Fanni

Textúra és elkészítés

A bacon textúrája rendkívül fontos szerepet játszik a végső ízélményben. A tökéletes bacon állaga ropogós széleket, és kissé puha közepet jelent. Mi is próbára szerettük volna tenni a Gierlinger baconjét, így először sütőben, majd serpenyőben sütöttük meg. Az utóbbi verzió szuper ropogós lett, így egy zöldségkrémleves tetejére került, mint ropogós elem. A sütőben sült bacon pedig egy finom szendvicsben talált otthonra, azonban önmagában is remek volt, ropogós, de nem száraz.

Sőt, még egy palacsintapólyában vagy csirkés-baconös fajitasban is remekül szerepel a szóban forgó termék.

Sötét rózsaszín bacon, hófehér zsírréteggel / Fotó: Kristyán Fanni

Hús-zsír aránya

A jó bacon esetében a zsíros és húsos részek aránya nagyon fontos. A túl zsíros vagy túl száraz bacon nem ideális, mivel a megfelelő arány biztosítja a bacon jellegzetes ízét és textúráját. A általunk kóstolt Girlinger termékek esetében úgy éreztük, hogy határozottan rendben volt az említett zsír-hús balansz. Ez a megfelelő arány nemcsak az ízélményt növelte, hanem a bacon süthetőségét is javította, vagyis a bacon nem égett meg túl gyorsan, de nem is maradt nyers.

Szín és megjelenés

A bacon színe sokat elárul a minőségéről.

A Gierlinger Prémium Bacon színe egyenletesen sötét rózsaszín, hófehér zsírréteggel, ami a legoptimálisabbnak tekinthető. A szép szín nemcsak esztétikailag vonzó, hanem azt is jelzi, hogy a bacon megfelelően érlelt. Az egyenletes szín továbbá arra utal, hogy a termék kiváló minőségű húsból készült, és kellőképpen füstölt.

A bacon megfelelő márványozottsága hozzájárult ahhoz, hogy minden szelet ízletes legyen / Fotó: Kristyán Fanni

Márványozottság

A jól márványozott bacon ízletesebb, és jobban sül. A Gierlinger baconje ebben a kategóriában is szépen teljesített. A márványozottság, vagyis a zsír és hús közötti eloszlás fontos a sütés során, mivel ez befolyásolja a bacon ropogósságát és ízét.

Az általunk tesztelt Gierlinger bacon megfelelő márványozottsága hozzájárult ahhoz, hogy minden szelet ízletes és jól átsült legyen.

Illat

Természetesen a bacon illata is jelzi a termék minőségét. A kellemetlen vagy túl erős illatú baconök nem megfelelő tárolásra vagy túlzott füstölésre utalhatnak. A Gierlinger Prémium Bacon illata viszont ínycsiklandozó volt már akkor is, amikor kinyitottuk a csomagolását. Sütés után pedig még kellemesebbé vált az illata, ami tovább növelte az étvágyunkat... Véleményünk szerint az illat fontossága nem elhanyagolható, hiszen az illatok nagyban befolyásolják az ízérzékelést és az étkezési élményt.

A Gierlinger terméke minden kritériumnak megfelelt / Fotó: Kristyán Fanni

Így szerepelt a Gierlinger Prémium Bacon a tesztünkön

A Gierlinger Prémium Bacon minden szempontból kiemelkedően teljesített a tesztünk során. A letisztult csomagolástól kezdve a kellemes ízjegyeken és textúrán át egészen a megfelelő zsír-hús arányig és ínycsiklandozó illatig, a termék minden kritériumnak megfelelt, amit egy prémium minőségű bacontól elvárunk. Akár ropogós elemként zöldségkrémleveshez, akár ízletes szendvicsbe vagy önállóan fogyasztva, a Gierlinger Prémium Bacon kiváló választás minden baconkedvelő számára.

Fotók: Kristyán Fanni / Nosalty

Tudj meg még többet a Gierlinger Prémiun Baconjéről itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...