Ilyen finomságokkal ünnepli Gianni és családja a karácsonyt

Olyan ínycsiklandozó Gianniék karácsonyi menüje, hogy mi is bármikor szívesen látnánk az ünnepi asztalunkon.

Bár azt hihetnénk, hogy Gianni Annoni és felesége, Debreczeni Zita inkább olasz finomságokkal ünnepelnek karácsonykor, mint kiderült, náluk sem hiányozhat az asztalról a székelykáposzta és a halászlé – írja az nlc.hu oldala.

Ilyen finomságokkal ünnepli Gianni és családja a karácsonyt

Karácsonykor mindenkié a konyha

A magyaros ételek mellett egyénként helyet kap náluk a múltidéző kappanleves, a francia rák és a capricciosa saláta is. A séf és étteremtulajdonos szerint az ünnepi időszak a főzött ételek időszaka, ezért ilyenkor száműzve van a pizza a karácsonyi menüből.:

A konyha ilyenkor mindenkié. Ilyenkor van az, hogy együtt vagyunk és egy jó pohár bor vagy forralt bor vagy üdítő mellett együtt vagyunk és mesélünk

– mesélte Gianni.

A desszert mellé pedig egy különleges cartizze nevű prosecco-t szoktak kortyolgatni, amely 32 gramm cukrot tartalmaz, így rendkívül édes. Gianni azt is elárulta, hogy gyerekei kedvenc ünnepi édessége a zabaione krém pandoroval (olasz kalácsféle), illetve hogy nagyobbik fia örökölte az édesszájúságát.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...