A magyar-szír állampolgárságú Bassam Ghraoui ugyanis Magyarországon indítja újra már legendássá vált csokoládémárkáját, ami korábban az angol királynő hivatalos beszállítója volt és amit megannyi díjjal jutalmaztak.
Bassam Ghraoui 1996-ban alapította újra apja dicső múltra visszatekintő csokoládévállalatát, és a damaszkuszi külvárosban megnyitotta csokoládégyárát, amit a legújabb és legmodernebb gépekkel szerelt fel, ahol aztán a legnagyobb odafigyeléssel és szakértelemmel készültek a csokoládék. A GHRAOUI aranykorát élte, aminek a Szíriában kitölt polgárháború vetett végét.
Ekkor Bassam úgy döntött, hogy Magyarországra hozza örökségét, és Hatvanban építi újra csokoládégyárát - mintegy 500 embernek teremtve ezzel munkát. A budapesti üzlet az első, de nem az utolsó, a tervek szerint hamarosan Párizsban, Dohában és Dubajban is nyitnak az első Ghraoui üzletek.
Hogy miért Magyarország?
“Először is magyar vagyok - de ez természetesen nem elég - Magyarországnak logisztikai szempontból tökéletes az elhelyezkedése, hiszen innen Európa bármely országa könnyen megközelíthető, ezen kívül a klíma, és a képzett munkaerő miatt is egyértelműen Magyarországra esett a választás.”
– mondta Bassam, a Ghraoui vállalat alapítója.
Egy csütörtök reggel látogattunk el az Andrássy út 31. szám alatt található boltba, ami még üresen állt, de ahogy beléptünk, leesett az állunk és elképzeltük, ahogy azok a márványlapok és csodásan megvilágított polcok tele lesznek finomabbnál finomabb csokoládékkal.
"A francia érintés"
Az elképesztő látvány nem véletlen, a híres francia sztárépítész és designer, Bruno Moinard magyarországi első munkája. A világszerte híres építész tervezte többek között a Cartier boltok, több luxus hotel és étterem belső kinézetét is. Moinard, ahogy a közéletből ismerni lehet, maga a francia elegancia, akinek alkotásainak minden részlete sugározza a kifinomult francia stílust. Mi is erről kérdeztük őt:
„Kivételes lehetőség, hogy megismerhetem a helyi stílust, a legapróbb elemeket, hogy újraértelmezhetem azt. Érzékeny vagyok az arányokra, az elemekre, a részletekre. "
- mondta Moinard.
Budapest szíve
A csokoládék egytől egyik különlegesek és nagyon finomak voltak, de volt egy, ami kivételes, ez a „Coeur de Budapest” vagyis Budapest szíve.
„Ez egy különleges termék, hiszen Budapest ihlette. Szerettünk volna egy terméket, ami összefoglalja a tapasztalatainkat és érzéseinket városról, az alakjától egészen az olvadó pralinéig. Azt mondják 2 fontos dolog van, amire emlékszek az ember: az illatra és az ízre. Mi szeretnénk, ha ez a termék mindenkit erre a gyönyörű városra emlékeztetne.”
– mesélte Bassam Ghraoui.
Ghraoui reméli, hogy a termékei kiváló minősége és egyedülálló ízvilága, a 200 éves fennállásuk óta Párizstól egészen New Yorkon át bezsebelt díjakkal honorált csokoládé a magyarok szívét is meghódítja. A miénket már meghódította!
Ghraoui Chocolate
Cím: Andrássy út 31.