Egy falatnyi boldogság, ami ránk fér – ki mástól származna ez a frappáns macaron-megfogalmazás, mint Geszti Pétertől. A II. Macaron Napon Magyarország kedvenc francia finomságait is megválasztották.
Boros Regina ötletgazda és főszervező mellett Geszti Péter és közös reklámügynökségük is főszerepet játszott a II. Macaron Nap létrejöttében, természetes, hogy kifaggattuk Pétert a macaronhoz fűződő kapcsolatáról.
Geszti Péter és a macaron
Mivel a feleségem borakadémiát végzett, természetesen az utazásainkon helyet kap a gasztronómia is. Franciaországban így ismerkedtünk meg a macaronnal is. Először fel sem tűnt, hogy ez milyen kifinomult és sokszínű, de aztán megbarátkoztam vele – mondta Geszti Péter. Szerintem a macaron egy falatnyi boldogság. És ez a kis öröm ránk is fér! A macaron egy könnyed, nőies édesség, magával ragadó színekkel és formákkal, a Macaron Nap is főleg a hölgyek körében lett népszerű.
{ GALÉRIA = title:A%20Macaron%20Napon%20j%C3%A1rtunk!, 8,1,2,3,5,4,6,7 }
Ráadásul a macaronhoz remekül passzolnak az édes borok és pezsgők, de egy forró kávéval vagy teával is fenségesek. Az idén már több macaronnal kapcsolatos „finomság" is ünnepelte velünk a macaron napját, az italkülönlegességek mellett a parfümöktől és szappanoktól az ékszereken át a könyvekig, de remélem, hogy a macaron-kör jövőre bővülni fog! – ígérte Geszti Péter.
A II. Macaron Nap legjobbjai
Mintha Párizs csodás cukrászdái a budapesti Akvárium Klubba költöztek volna, mindenhol a színpompás aprósüteményekben gyönyörködhettünk, és persze meg is kóstolhattuk a macaronok javát!
A szakmai zsűri a legjobbakat is kiválasztotta, a macaronverseny győztesei a profik, azaz a cukrászdák között ők lettek, gratulálunk!
Szabadon választott ízkategória:
- Villa Bagatelle – kecskesajtos, vörösáfonyás macaron
- Centrál Kávéház – kökényes macaron
- Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest – somlói macaron
Kávés ízkategória:
Csokis-meggyes macaron desszert
Apró kis nasi helyett ezúttal desszertnek álmodtam meg a macaront, amit akár egy romantikus vacsora desszertjeként is felszolgálhatunk.
Feketeerdő macaron
Ezt a receptet a Nosalty Haas receptversenyére készítettem. Épp macaron készítésre készültem, mikor olvastam a felhívást, innen jött az ötlet, legyen feketeerdő ízű is. Így hát a ...
Kókuszkrémmel töltött macaron
Mint sok más különlegességről, a macaronokról is csak pár hónapja hallottam először. Eleinte nem is izgattak különösebben (főleg, amikor egy receptben megláttam, hogy a fehérjéket ...
Szilvásgombóc macaron
Szilva szezonban mi mást lehetne készíteni tonnaszámra, mint szilvásgombócot? Mondjuk macaront! Ugyanezzel az ízvilággal:) Ez a recept a Kifőztük magazin októberi számába készült.
Chanel macaron
Hirtelen kísérletezési vágytól vezérelve alkottam meg ezt a merész süteményt! A vizuális és az ízélmény mindenkit kárpótol a pepecselős munkáért!
Meyer citromos macaron
Életem első macaronjai. És tökéletesek lettek!:) Mindezt otthon aprítógéppel, darált mandulával és habzsák nélkül. Itt a bizonyíték, hogy nem kell tőle félni! :) A meyer citromot ...
Mojito macaron
Túl vagyok a harmadik tepsi macaronon, ennek örömére megosztom a receptet, és a trükköket :) Sok-sok kutakodás és még több rettegés előzte meg az elsőt, de mindenkit arra bíztatok, ...
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!