Így készíts csokiba mártott gesztenyeszívecskét Valentin-napra

Későn jutott eszedbe, hogy valami finomság is kéne az asztalra Valentin-napra? Mutasd meg ezzel a recepttel, hogy a te szíved is gesztenyéből van!

A gesztenye olyan sokoldalú termés, hogy szinte minden ünnepi asztalon jól mutat. Fagyasztott massza változata lehetővé teszi, hogy ne csak az őszi, szezonális időszakban élvezzük, hanem az év bármely napján. Ezzel a cuki gesztenyeszívvel bárkit könnyedén meglephetsz, hiszen amellett, hogy gyorsan összeállítható, mutatós és persze nagyon finom. Akár egyedül, akár együtt készítitek, Valentin-napon garantáltan ilyen édességre van szükségetek!

Isteni gesztenyeszív - RECEPT ITT!

Recept a gesztenyeszívhez:

A gesztenyemasszát kivesszük a mélyhűtőből, és hagyjuk, hogy a konyhapulton szobahőmérsékleten teljesen felolvadjon. Ha jobban szereted saját magad ízesíteni, akkor érdemes natúr masszát választani. A recept édesített változattal készült, így nem szükséges bele hozzáadott cukor.

A felengedett gesztenyét villa segítségével összetörjük egy tálban, hozzáadjuk a kekszmorzsát, majd meglocsoljuk egy kis rummal és vaníliakivonattal.

A gesztenyegolyók közepébe gyakran kerül meggy, ezért ebbe a receptbe is belecsempésztük. Nyugodtan használhatjuk a fagyasztott és a befőtt változatot is. Természetesen ez egy opcionális hozzávaló, de higgyétek el, az íz mellett a szívek textúráját is megbolondítja. Érdemes hozzáadás előtt a meggyekből kinyomkodni a felesleges levet, és pár percre egy kis rumba áztatni őket. Ha kevesebb rumot öntöttünk rá, akkor mehet egyenesen a masszához, ha többet, akkor csepegtessük le róla, nehogy túlságosan eláztassa a gesztenyét.

Isteni gesztenyeszív - RECEPT ITT!

Amikor a massza már teljesen összeállt, formázzunk belőle cseppalakokat, amelyeknek a fejét kicsit nyomkodjuk be. Én nagyobb méretűre formáltam a cseppeket, de természetesen lehetnek kisebbek is, attól függően, hogy hány darabot szeretnénk belőle. A nagyobbakból így 20 darab jött ki. Készíthetjük őket valóban szívalakúra vagy gömbölyded, gesztenyére emlékeztető formára.

Isteni gesztenyeszív - RECEPT ITT!

Az elkészült szíveket hagyjuk egy kicsit pihenni, míg gőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét. A csokit törjük apróra, így könnyebben lesz cseppfolyós, és elsőre csak a háromnegyedét tegyük a tálkába. Alacsony lángon, sűrűn kevergetve figyeljük, ahogyan felolvad. Miután elzártuk a lángot, hozzáadhatjuk a maradék csokit is. Addig keverjük, míg azok is felolvadnak benne. A pihentetett formákat fogpiszkáló vagy fondue-villa segítségével az étcsokiba mártjuk, majd sütőpapírra helyezve a hűtőbe rakjuk őket 15 percre.

Ez idő alatt felolvasztjuk a fehércsokoládét is ugyanilyen módszerrel. A hűtőből kivett, megdermedt gesztenyeszívekre csíkokat húzunk a fehér csokival, de a szabadon maradt csúcsokat is belemárthatjuk, a díszítés rajtunk áll.

Miután visszatettük őket 10 percre hűteni, már készen is állnak a falatozásra. Mutatós tányéron, sorba rendezve, pezsgővel kínáljuk.

Isteni gesztenyeszív - RECEPT ITT!

Az isteni gesztenyeszív receptjét itt találod. Küldd el annak, akinek szüksége van egy gyors desszertre, miután te magad is letesztelted!

Fotók és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is olvasd el:

Legújabb receptek

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Lakos Benedek

További cikkek

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!