Így készíts csokiba mártott gesztenyeszívecskét Valentin-napra

Későn jutott eszedbe, hogy valami finomság is kéne az asztalra Valentin-napra? Mutasd meg ezzel a recepttel, hogy a te szíved is gesztenyéből van!

A gesztenye olyan sokoldalú termés, hogy szinte minden ünnepi asztalon jól mutat. Fagyasztott massza változata lehetővé teszi, hogy ne csak az őszi, szezonális időszakban élvezzük, hanem az év bármely napján. Ezzel a cuki gesztenyeszívvel bárkit könnyedén meglephetsz, hiszen amellett, hogy gyorsan összeállítható, mutatós és persze nagyon finom. Akár egyedül, akár együtt készítitek, Valentin-napon garantáltan ilyen édességre van szükségetek!

Isteni gesztenyeszív - RECEPT ITT!

Recept a gesztenyeszívhez:

A gesztenyemasszát kivesszük a mélyhűtőből, és hagyjuk, hogy a konyhapulton szobahőmérsékleten teljesen felolvadjon. Ha jobban szereted saját magad ízesíteni, akkor érdemes natúr masszát választani. A recept édesített változattal készült, így nem szükséges bele hozzáadott cukor.

A felengedett gesztenyét villa segítségével összetörjük egy tálban, hozzáadjuk a kekszmorzsát, majd meglocsoljuk egy kis rummal és vaníliakivonattal.

A gesztenyegolyók közepébe gyakran kerül meggy, ezért ebbe a receptbe is belecsempésztük. Nyugodtan használhatjuk a fagyasztott és a befőtt változatot is. Természetesen ez egy opcionális hozzávaló, de higgyétek el, az íz mellett a szívek textúráját is megbolondítja. Érdemes hozzáadás előtt a meggyekből kinyomkodni a felesleges levet, és pár percre egy kis rumba áztatni őket. Ha kevesebb rumot öntöttünk rá, akkor mehet egyenesen a masszához, ha többet, akkor csepegtessük le róla, nehogy túlságosan eláztassa a gesztenyét.

Isteni gesztenyeszív - RECEPT ITT!

Amikor a massza már teljesen összeállt, formázzunk belőle cseppalakokat, amelyeknek a fejét kicsit nyomkodjuk be. Én nagyobb méretűre formáltam a cseppeket, de természetesen lehetnek kisebbek is, attól függően, hogy hány darabot szeretnénk belőle. A nagyobbakból így 20 darab jött ki. Készíthetjük őket valóban szívalakúra vagy gömbölyded, gesztenyére emlékeztető formára.

Isteni gesztenyeszív - RECEPT ITT!

Az elkészült szíveket hagyjuk egy kicsit pihenni, míg gőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét. A csokit törjük apróra, így könnyebben lesz cseppfolyós, és elsőre csak a háromnegyedét tegyük a tálkába. Alacsony lángon, sűrűn kevergetve figyeljük, ahogyan felolvad. Miután elzártuk a lángot, hozzáadhatjuk a maradék csokit is. Addig keverjük, míg azok is felolvadnak benne. A pihentetett formákat fogpiszkáló vagy fondue-villa segítségével az étcsokiba mártjuk, majd sütőpapírra helyezve a hűtőbe rakjuk őket 15 percre.

Ez idő alatt felolvasztjuk a fehércsokoládét is ugyanilyen módszerrel. A hűtőből kivett, megdermedt gesztenyeszívekre csíkokat húzunk a fehér csokival, de a szabadon maradt csúcsokat is belemárthatjuk, a díszítés rajtunk áll.

Miután visszatettük őket 10 percre hűteni, már készen is állnak a falatozásra. Mutatós tányéron, sorba rendezve, pezsgővel kínáljuk.

Isteni gesztenyeszív - RECEPT ITT!

Az isteni gesztenyeszív receptjét itt találod. Küldd el annak, akinek szüksége van egy gyors desszertre, miután te magad is letesztelted!

Fotók és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is olvasd el:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...