Íme 3 egyszerű, de elegáns gesztenyés süti, ha túllépnél a pürén

A fagyasztott gesztenyemassza elfogyasztására rengeteg mód akad, a legtöbbször mégis megmaradunk az egyszerű tálalásnál: kukacokra nyomva, kehelyben, tejszínhabbal és meggyel spékelve esszük az édességet. Remélhetőleg az alábbi három gesztenyés süti változtat majd ezen!

Egy gesztenyés süti minden alkalomra kiváló választás: mivel az alapját egy bármikor elérhető, fagyasztott élelmiszer adja, egy kényelmi termék, akkor vehetjük elő, amikor csak kedvünk tartja. Legyen szó hétköznapi vendégségről, születésnapról vagy akár nagyobb ünnepről, a gesztenyemassza kihúzhat minket a csávából, akár az utolsó pillanatban is. Főleg akkor, ha rendelkezünk olyan receptekkel, amelyek tényleg gyorsan, könnyedén elkészíthetők, de azért az asztalra kerülve mégis képesek lenyűgözni. Pont három ilyen gesztenyés süti következik most, mindenki kiválaszthatja a kedvencét, van miből válogatni!

Íme 3 egyszerű, de elegáns gesztenyés süti, ha túllépnél a pürén

Gesztenyés krémes

Három csodás réteg épül egymásra ebben a légies, habos süteményben: egy kakaós piskóta, egy gazdag vaníliás-gesztenyés krém és a mindent megkoronázó tejszínhab.

A gesztenyés krémes receptjéért kattints a képre!

Néhány trükk, amit bevethetünk a tökéletes végeredmény érdekében: a piskótalapot kenjük meg kávés-narancsos sziruppal, hogy szaftos maradjon, a pudingra nyomjunk fóliát, hogy ne bőrösödjön be, a tejszínhabot pedig csak utoljára tegyük a süteményre, és hagyjuk dermedni, hogy szép, egységes réteget képezzen. Minden kis lépés, trükk és tipp megtalálható a receptben.

Omlós gesztenyés kifli

Akár egyszerű hókifli is születhetett volna ebből a receptből, azonban menet közben megihletett az olaszok híres péksüteménye, a sfogliatelle, amely hajszálvékony tésztarétegekből áll össze, ettől lesz olyan letaglózóan lemezes és ropogós.

A gesztenyés kifli receptjéért kattints a képre!

Persze ezt a süteményt nem ropogóssá, hanem omlóssá akartam tenni: ez a kellemes állag nem is változik, csodásan porhanyós lesz minden kifli.

A bordázott külső pedig már csak egy hóbortos kis extra, ami még különlegesebbé teszi az amúgy szerény kiflit.

Szelíd gesztenyegolyók

A rendes gesztenyékből először massza készül egy távoli gyárban, csak azért, hogy később ismét gesztenye alakú bonbonokat formázhassunk belőle otthon. Ezt hívják talán az élet körforgásának? Meglehet, ki tudja...

A gesztenyegolyók receptjéért kattints a képre!

Mindenesetre a karakteres gesztenyeíz mellett ezek a sütés nélküli golyóbisok további fantasztikus aromákat kapnak, például a barnított vajtól és a meggylekvártól. A roppanós csokoládéköpeny pedig, mondhatni, felteszi az 'i'-re a pontot.

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Már kopogtat a karácsony, ezek a receptek jól fognak jönni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...