Ki ne szeretné a sütőből kiáradó sült gesztenye illatát?! És miért éppen a legkisebbeket fosztanánk meg ettől az élménytől? {T}
Gesztenyés krumplipüré babáknakKi ne szeretné a sütőből kiáradó sült gesztenye illatát?! És miért éppen a legkisebbeket fosztanánk meg e téli csemege élményétől? Gondoljunk a család aprónépére is gesztenyesütéskor, és tegyünk félre belőle 10 dekányit! Másnap gyerekjáték lesz a főzés, és könnyedén tápláló ebédet szolgálhatunk fel a piciknek (8 hónapos kortól adható).
Egyéves kortól evőkanálnyi vaj hozzáadásával selymesebbé, gazdagabbá tehetjük a krumplipürét.
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 10 dkg megpucolt sült gesztenye
- Vagy
- 10 dkg hámozott, mirelit gesztenye
- 10 dkg krumpli
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük.
Ha mirelit gesztenyét használunk, egy másik kis lábasban addig főzzük, míg megpuhul.
Botmixerrel pürésítjük, főzőlével hígítjuk.