Gesztenyés krumplipüré babáknak

Gesztenyés krumplipüré babáknak

Ki ne szeretné a sütőből kiáradó sült gesztenye illatát?! És miért éppen a legkisebbeket fosztanánk meg ettől az élménytől? {T}

Gesztenyés krumplipüré babáknak

Ki ne szeretné a sütőből kiáradó sült gesztenye illatát?! És miért éppen a legkisebbeket fosztanánk meg e téli csemege élményétől? Gondoljunk a család aprónépére is gesztenyesütéskor, és tegyünk félre belőle 10 dekányit! Másnap gyerekjáték lesz a főzés, és könnyedén tápláló ebédet szolgálhatunk fel a piciknek (8 hónapos kortól adható).

Egyéves kortól evőkanálnyi vaj hozzáadásával selymesebbé, gazdagabbá tehetjük a krumplipürét.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 10 dkg megpucolt sült gesztenye
  • Vagy
  • 10 dkg hámozott, mirelit gesztenye
  • 10 dkg krumpli

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük.

Ha mirelit gesztenyét használunk, egy másik kis lábasban addig főzzük, míg megpuhul.

Botmixerrel pürésítjük, főzőlével hígítjuk.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...