Négyszeres áron adják a ropit a budapesti fürdő büféjében

Megdöbbentő árakkal találkozott a Roadster újságírója, amikor barátjával egy budapesti fürdőbe látogatott. A belépőnél sokkal nagyobb sokkot okoztak a büfében elkért összegek.

A folyamatos és megállíthatatlan drágulás már olyannyira az életünk részét képezi, hogy a legtöbbször nem is szalad fel a szemöldökünk egy-egy obszcénul irreális ártábla láttán. Persze továbbra is vannak azok a szintek, amikor az ember már nem tudja magába folytani a „mindentelfogadását” – egy ilyen esetről számolt be Tillinger Zsófi, a Roadster újságírója, akit a patinás Gellért fürdőben sokkoltak a büfé árai.

Négyszeres áron adják a ropit a budapesti fürdő büféjében / Fotó: Education Images/Getty Images

A 10.400 forintos belépő megfizetése után ugyanis a következő atrocitásokkal találkozott a fürdő büféjében:

  • Egy csomag teljesen átlagos Nógrádi ropi 850 forintba fájt,
  • a kis zacskós Lay's chipsért cserébe 1.690 forintot kellett volna fizetni,
  • egy üveg Törley Gála Sec pezsgő pedig 7.200 forinttal vetette vissza.

Ráadásul ez utóbbi ital vásárlása után még abban a meglepetésben is része volt, hogy az üveg pult feletti átadásáért valamint két műanyag pohárért felszámoltak 780 forint szervízdíjat.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Education Images/Getty Images


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...