Négyszeres áron adják a ropit a budapesti fürdő büféjében

Megdöbbentő árakkal találkozott a Roadster újságírója, amikor barátjával egy budapesti fürdőbe látogatott. A belépőnél sokkal nagyobb sokkot okoztak a büfében elkért összegek.

A folyamatos és megállíthatatlan drágulás már olyannyira az életünk részét képezi, hogy a legtöbbször nem is szalad fel a szemöldökünk egy-egy obszcénul irreális ártábla láttán. Persze továbbra is vannak azok a szintek, amikor az ember már nem tudja magába folytani a „mindentelfogadását” – egy ilyen esetről számolt be Tillinger Zsófi, a Roadster újságírója, akit a patinás Gellért fürdőben sokkoltak a büfé árai.

Négyszeres áron adják a ropit a budapesti fürdő büféjében / Fotó: Education Images/Getty Images

A 10.400 forintos belépő megfizetése után ugyanis a következő atrocitásokkal találkozott a fürdő büféjében:

  • Egy csomag teljesen átlagos Nógrádi ropi 850 forintba fájt,
  • a kis zacskós Lay's chipsért cserébe 1.690 forintot kellett volna fizetni,
  • egy üveg Törley Gála Sec pezsgő pedig 7.200 forinttal vetette vissza.

Ráadásul ez utóbbi ital vásárlása után még abban a meglepetésben is része volt, hogy az üveg pult feletti átadásáért valamint két műanyag pohárért felszámoltak 780 forint szervízdíjat.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Education Images/Getty Images


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...