A három évig tartó pandémia után egyes hotelek és üdülőhelyek úgy próbálták visszacsalogatni vendégeiket, hogy különféle gasztrotrendeket kezdtek el követni. Ezek nagy része annyira sikeresnek bizonyult, hogy nagy valószínűséggel még idén is jelen lesznek. Most összegyűjtöttük nektek egy helyre azokat a gasztrotrendeket, amelyekkel a nyári vakációtok alatt ti is találkozhattok majd.
Nézd meg a galériában, hogy milyen gasztrotrendekkel fogsz találkozni idén nyáron
1.) Pezsgő és kaviár, mindenkinek ami jár
Hiába a borsos áruk, a pezsgő és a kaviár örök kedvencek. Ez abból is jól látszódik, hogy 2022-ben kifejezetten nagy mennyiségben fogyasztottak belőlük a hotelek vendégei. Sőt, úgy tűnik, hogy egyre több szálloda és vonatjárat vezeti be a pezsgőt, mint welcome drinket. Igen, jól olvastad, ha egy igazán luxus kategóriájú kikapcsolódásra vágynál, akkor válts jegyet a világ leghíresebb vonatára, a Venice Simplon-Orient-Express járatra, ahol a szerelvényre szálláskor a kultikus francia Ruinart pezsgőpincészet buborékjaival kínálják a vendégeket.
2.) Az alacsony alkohol tartalmú italok is felkerültek az itallapra
Egyre több hotel próbálja kibővíteni bárja itallapját, olyan italokkal, amiket azok is szívesen elfogyasztanának, akik nem isznak alkoholt. Sőt, egyébként is egyre több ember nyitott az alkoholmentes koktélokra, hiszen ezek az italok ugyanolyan mutatósak, ízletesek és érdekesek mint alkoholos társaik.
3.) Előtérbe kerültek a hotelek által termesztett zöldségek
Mivel a vendégek egyre egészégtudatosabbá válnak, így ezt a szemlélet kezdték el követni a szállodák és üdülőhelyek is. Sőt, egyre több olyan hotel van, akik a saját kertjükben termesztett organikus zöldségekkel és gyümölcsökkel rendelkeznek. A szállodák éttermeiben és bárjaiban pedig természetesen ezeket az alapanyagokat használják fel a séfek.
4.) „Termelőtől az asztalig” stratégia
Ha már az egészséges táplálkozásnál tartunk, akkor most kell megemlítenünk a következő trendet is, ami szerint egyes hotelekben szabadtartású tojásokból (gyógyszer és szintetikus anyag mentes) készülnek az ételek. Csak úgy, mint hajdanán a vidéki nagymamánál.
5.) Pop-up kóstolók szervezése
A legtöbb hotel célja, hogy olyan emlékezetes pillanatokat éljenek át náluk a vendégek, amik miatt majd újra náluk akarnak megszállni. A pop-up kóstolók olyan rendezvények, ahol például egy több tételből álló borsor mellé különféle finom falatkákat szolgálnak fel. Az ilyen pop-up kóstolókat általában különféle tematikák köré szokták fűzni.
6.) Szabadtéri éttermek
Ki ne szeretné elfogyasztani a késő esti nyári vacsoráját az anyatermészet lágy ölén? Úgy tűnik, hogy egyre több hotelben lehet már kültéri kerthelységekben vagy szépen berendezett teraszokon étkezni. Mi biztosan szívesebben fogyasztanánk el a vacsoránkat egy kültéri étteremben.
Még több gasztro hír: