Várhatóan ezek lesznek 2023 legnagyobb ételtrendjei

Abban egyetérthetünk, hogy a gasztronómia világa évről évre változik, és szinte mindig tartogat néhány meglepetést. És nem lesz ez másként 2023-ban sem!

Ha tetszenek az aktuális ételtrendek, ha nem, egy biztos: meg kell barátkoznunk velük, mert hajlamosak egykettőre utat törni maguknak. 2023-ban láthatunk majd néhány új, izgalmas ételtrendet, miközben néhány 2022-es faktor is velünk marad. Nézzük, mire számíthatunk!

Egy finom koktél alkohol nélkül is emlékezetes lehet

Előtérben az egészség és a tudatosság

Már a pandémia előtt is láthattunk egyfajta egészégtudatos szemléletváltást, ami az utóbbi években csak tovább erősödött. Nem is beszélve arról, hogy minden évvel többen válnak környezettudatossá, ami az étkezési szokásokat is nagyban átalakítja.

Ennek jegyében 2023-ban egyre gyakrabban találkozhatunk majd egészséges, fenntartható alapanyagokkal. Ilyenek például a különleges, alkoholmentes italok.

Egyre több helyen igyekeznek ugyanis úgy elkészíteni a koktélokat, hogy azok mutatósak, ízletesek és érdekesek legyenek, anélkül, hogy az alkohol kellemetlen hatásait magukkal hoznák.

Ebben az esztendőben kikerülhetetlenné válik a hínár is mint adalék: ez a szuperétel ugyanis egyre több nassolnivalóban és alapanyagban bukkan majd fel. Amellett, hogy telis-tele van ízzel, kifejezetten egészséges és még a környezetnek is jót tesz, hiszen a hínártermesztés jó hatással van a bolygó klímájára!

Ezen a vonalon maradva – csak úgy mint 2022-ben – 2023-ban is nagy teret kap majd a növényi étkezés, ennek részeként pedig kifejezetten a növényi alapú tésztáké lesz a főszerep. Legyen az répa, cukkini vagy bármilyen más zöldség, bátran készítsünk belőle ínyenc, vegán tésztaételeket!

Digitális átállás

A TikTok a maga milliárdnál is több felhasználójával mára jóval több lett, mint egyszerű minivideó-megosztó platform. Egyre több trükköt, receptet, gasztrotesztet és konyhai újítást mutatnak be rajta – a fiatalabb generációk pedig szinte kizárólag innen szerzik a gasztronómiai tudásukat. Éppen ezért a brandek sem tekinthetnek el a használatától, ami azt jelenti, hogy a következő években még inkább előtérbe kerülhet ebből a szempontból is.

Előtérben az étel

Gasztro kalandokra fel!

Mivel a 2020-as évek eleje a bezártságról szólt, nem meglepő, hogy az emberek most már másra sem vágynak, mint hogy utazhassanak.

A kalandok pedig egyre gyakrabban szerveződnek gasztroturizmussá, mivel sok ország épp a saját, különleges konyhájával igyekszik magához csábítani a turistákat. 2023-ban tehát senki nem néz majd furán, ha azt mondjuk, kiugrottunk Londonba egy eredeti fish & chipsért!

Forrásunk volt.

Szerző: Szabó Anna


Még több gasztro hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...