Így húsvétolt idén az ország – Lekörözte a sárgatúró a Fanta-szeletet?

Idei húsvéti összegzésünkből kiderül, hogy a tojáspucolással még mindig sokaknak meggyűlik a baja, a sárgatúró nem ment ki a divatból, sőt, a tökéletes húsvéti sonka és kalács titka pedig 2022-ben is kiemelten érdekli a Nosalty látogatóit.

Az idei húsvét sem alakulhatott másként, minthogy az egész ország beleveti magát a sonkafőzésbe, tojásfestésbe és kalácssütésbe, felkészülve a locsolókra és a vendégvárásra. A Nosalty szerkesztősége az ünnepek végeztével izgatottan várta, hogy kiderüljön, miként alakultak a recept- és cikktartalmak keresései az oldalon és az interneten gasztronómia témában.

Így húsvétolt idén az ország – Lekörözte a sárgatúró a Fanta szeletet?

Ünnepi gasztrokörút

Ami a cikkeket és a recepteket, így a húsvéti menüt illeti, a hagyományos és klasszikus kedvencek továbbra is az élen vannak. A TOP 10-es összesítésben lekörözte a sárgatúró a Fanta-szeletet, a legtöbben továbbra is a tökéletes húsvéti sonka titkaira voltak kíváncsiak, és a hibátlan elkészítési módot keresték. Csak ezután következett a nagymamáink konyhájából jól ismert sárgatúró receptje, majd jöttek a legegyszerűbb kókuszgolyók és sütemények. A Nosalty receptkeresőjében a sonka háttérbe szorult, a foszlós kalács átvette tőle a vezető szerepet.

A 10-es lista végére került a tojáspucolási praktikákat taglaló cikk és úgy tűnik, ahogy egész Európát, a magyarokat is megmozgatta a népszerű csokitojások körüli élelmiszerbiztonsági probléma, ami miatt kisebb pánik tört ki a gyerekek kedvenc húsvéti meglepetése körül. Szerencsére végül mindenkinek jutott, így nyugodtan elmélyedhettünk egy nem szokványos tojássütési technikában: a tejszínben készített karamellizált tojás is nagy kedvencnek bizonyult, ami azt is mutatja, az újításokra is nyitottak a felhasználók a húsvéti tojás készítését illetően.

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Húsvéti sonka

A tökéletes húsvéti sonka egyáltalán nem bonyolult, két dolog kell hozzá: kiváló minőségű kötözött sonka, és kb. két nap. Ez egy alaprecept, a fűszereket lehet benne variálni, de ...

Tavaszi franciasaláta

A húsvéti asztal egyik nélkülözhetetlen zöldségkörete a franciasaláta. A legtöbben mirelit zöldségkeveréket vesznek, vagy készen vásárolják a salátát valamelyik szupermarket ...

Bár a Nosaltyt gasztronómiai oldalként definiáljuk, valójában egy gasztronómiához kapcsolódó lifestyle-oldal, ami a közösség erejétől működik. Ez idén húsvétkor is igazolást nyert, hiszen az ünnepi készülődés alatt is a leglátogatottabb hazai receptoldal lettünk. Igazán megtisztelő számunkra, hogy Magyarországon a legtöbb húsvéti receptet, sütő-főzőpraktikát vagy ünnepi dekorinspirációt nálunk keresték és találták meg. Továbbra is arra törekszünk, ami maga a gasztronómia, az otthonfőzés és közös étkezések lényege is: összehozzuk az embereket, családokat, barátokat, a különböző kultúrákat és hagyományokat, kapcsolódási pontot adunk, ezáltal nyitottabbá és figyelmesebbé válunk egymásra és a világra is

– mondta Hering András, a Nosalty főszerkesztője.

Maradékmentő kókuszgolyó

Ki ne szeretné a kókuszgolyót? Gyermekkorunk nagy kedvence, aminek a közepéből mindig kipiszkáltuk a meggybefőttet. Ez a recept igazából úgy készült hogy benéztünk a spájzba, (a ...

Országos kedvencek

Az abszolút húsvéti sláger a sárgatúró lett, míg a klasszikus édességek közül a kókuszgolyót görgették a legtöbben az oldalunkat böngészve, 11 megyében is a dobogó első fokán végzett, így országszerte elég kevés ünnepi asztalt találunk, ahol hiányolhatta a család. A bronzérmet a kaszinótojás érdemelte ki, igen szoros versenyben a hazai átlag kereséseit tekintve.

Íme a dobogósok

Meglepő

A kalácsról azt gondoltuk, hogy mindenhol bőséggel fogy, és fonni szeretne mindenki, ennek ellenére bár Budapesten és Pest megyében is legelöl szerepelt, addig például Nógrádban kevésbé mozgatta meg a közönséget, ott inkább kaszinótojásra vágytak. Győr-Moson-Sopron és Somogy megyében a répatorta is tarolt, persze csak a kihagyhatatlan kókuszgolyó után. Észak-Dunántúlon a hatlapos sütemény is favoritnak bizonyult, míg máshol ezt nem kutatták a sütni vágyók, ugyanez történt a töltött káposztával is – úgy tűnik, Észak-Magyarországon nemcsak karácsonykor sztár, máshol viszont nem kifejezetten készítik húsvétkor.

Nagy örömünkre a legtöbben idén is nálunk keresgéltek, ha a húsvéti menü összeállításáról volt szó. A hosszú hétvége számadatai alapján a sütni-főzni vágyók ezúttal is nagy kedvvel vetették bele magukat a húsvéti készülődésbe, ez alatt a 4 nap alatt több mint 4,5 millió oldalletöltést generálva nálunk.

Címlapkép: Canva

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...