Napi Tippet adtunk paprikatárolásra, spóroltunk a hűtőhasználattal, és még menzás spenótot is készítettünk

Napi tippjeink és konyhai trükkjeink a múlt héten is elvarázsoltak titeket: a gasztroközösség tagjai megosztották egymással a kukoricafőzés titkait, de az Év Cukrászdája Díj nyertesével készült izgalmas interjúnkat is olvashattátok. És ez még nem minden!

  1. Így tárold a paradicsomot és a paprikát, hogy tovább éljenek
    1.

    Így tárold a paradicsomot és a paprikát, hogy tovább éljenek

    A paradicsom és a paprika mindketten népszerű nyári szereplők a konyhában, és mivel újabban elég borsos az áruk, mindent meg kell tennünk azért, hogy meg is maradjanak ott. Jöjjön a mai, bombabiztos Napi Tipp!

  2. Így főztök ti – Íme a kukoricafőzés tuti tippjei
    2.

    Így főztök ti – Íme a kukoricafőzés tuti tippjei

    Cikksorozatunk, az Így főztök ti, azért indult el, hogy tőletek, az olvasóktól tanulhassunk mindannyian. Most a nyári kedvencről, a kukoricáról kérdeztünk titeket, azon belül is a tökéletes főzésről és felhasználásról. Fogadjátok szeretettel három Nosalty-hobbiszakács gondolatait, receptjeit, ötleteit és tanácsait, amiket most örömmel megosztanak veletek is.

  3. A langalló akkor is tökéletes, ha mind más néven ismerjük
    3.

    A langalló akkor is tökéletes, ha mind más néven ismerjük

    Langalló, kenyérlángos, tökipompos: hol van itt az igazság? Nos, mivel nem egy gasztroirodalmi vagy ételelnevezési magazin vagyunk, nálunk az igazság mindig a receptben rejlik. Hoztunk is egy elég ütőset.

  4. Így verheted a tojásfehérjét mindig keményre és csúcsosra
    4.

    Így verheted a tojásfehérjét mindig keményre és csúcsosra

    Felvert tojásfehérjét sok-sok recepthez használunk, és ezeknél a recepteknél mind elengedhetetlen, hogy a habunk tényleg kőkemény és magas legyen. A mai Napi Tipp ebben fog segíteni.

  5. Nem hinnéd, de ezeken az újpesti helyeken elképesztőket ehetsz
    5.

    Nem hinnéd, de ezeken az újpesti helyeken elképesztőket ehetsz

    Újpestinek lenni életérzés és hovatartozás. Nem az építészetileg legszebb, nem a történelmileg legizgalmasabb kerület Budapesten, de sok szempontból sokkal élhetőbb, mint a belsőbb városrészek. Gasztronómiai értelemben később eszmélkedett, de a kis időbeli csúszás után olyan helyekkel jelentkezett be a főváros éttermi életébe, ami miatt Budapest túlfeléről is elzarándokol a gourmet közönség.

  6. Íme a legmenőbb színek a nyárra az otthonodba
    6.

    Íme a legmenőbb színek a nyárra az otthonodba

    Ha az otthonod díszítéséről és felfrissítéséről van szó, nem kérdés, hogy a szezon nagyban befolyásolja a döntéseidet. Több tucat szín létezik, amelyeket „nyárinak” kiáltottak ki, de azt, hogy számodra mit is jelent a nyári, csak te tudhatod.

  7. A legjobb nyári lecsó, aminél semmi sem lehet magyarosabb
    7.

    A legjobb nyári lecsó, aminél semmi sem lehet magyarosabb

    Aligha létezik jobb nyári étel a lecsónál, ezt a mennyei, zöldséges fogást azonban bőven lehet fokozni akárcsak annyival is, hogy minden alapanyagból a legjobbat választjuk. A következő recept bár klasszikus, minden várakozást felülmúl.

  8. „Szeretnék ennek a történelmi időszaknak a része lenni, szerepet játszani a magyar cukrászat megújulásában" – interjú Kolonics Zoltánnal, a Málna The Pastry Shop alapítójával
    8.

    „Szeretnék ennek a történelmi időszaknak a része lenni, szerepet játszani a magyar cukrászat megújulásában" – interjú Kolonics Zoltánnal, a Málna The Pastry Shop alapítójával

    Négy évvel ezelőtt nyitotta meg Kolonics Zoltán és felesége, Varga Ágnes aprócska boutique cukrászdáját a Kolosy tér közelében, azóta pedig minden évben szerepeltek a Dining Guide legjobb cukrászdáit összegyűjtő listán, idén pedig elnyerték az Év Cukrászdája címet. 

  9. Ezt eszitek a Szigeten! – Nosalty Vox Pop a Sziget Fesztiválon – VIDEO
    9.

    Ezt eszitek a Szigeten! – Nosalty Vox Pop a Sziget Fesztiválon – VIDEO

    Két év kihagyás után végre újra dübörög a Hajógyári-sziget. Bár a SZIGET Fesztivál hagyományosan nem a gasztronómiáról szól (bár a felhozatal évről évre pazarabb), a Nosalty Vox Pop különkiadásában azt kérdeztük a szitizenektől, mit esznek, amikor éppen nem isznak...

  10. Nem is hinnéd, mi a legkrémesebb spenótfőzelék titka
    10.

    Nem is hinnéd, mi a legkrémesebb spenótfőzelék titka

    A spenótfőzelék mindenkinek mást jelent: valakinek gyermekkori traumát, majd később megszeretett ételt, valakinek örök és elvitathatatlan szerelmet. Bármilyen kapcsolatot ápolunk is vele, egy jó receptre biztosan szükségünk lesz.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...