-
1.
Így tárold a paradicsomot és a paprikát, hogy tovább éljenek
A paradicsom és a paprika mindketten népszerű nyári szereplők a konyhában, és mivel újabban elég borsos az áruk, mindent meg kell tennünk azért, hogy meg is maradjanak ott. Jöjjön a mai, bombabiztos Napi Tipp!
-
2.
Így főztök ti – Íme a kukoricafőzés tuti tippjei
Cikksorozatunk, az Így főztök ti, azért indult el, hogy tőletek, az olvasóktól tanulhassunk mindannyian. Most a nyári kedvencről, a kukoricáról kérdeztünk titeket, azon belül is a tökéletes főzésről és felhasználásról. Fogadjátok szeretettel három Nosalty-hobbiszakács gondolatait, receptjeit, ötleteit és tanácsait, amiket most örömmel megosztanak veletek is.
-
3.
A langalló akkor is tökéletes, ha mind más néven ismerjük
Langalló, kenyérlángos, tökipompos: hol van itt az igazság? Nos, mivel nem egy gasztroirodalmi vagy ételelnevezési magazin vagyunk, nálunk az igazság mindig a receptben rejlik. Hoztunk is egy elég ütőset.
-
4.
Így verheted a tojásfehérjét mindig keményre és csúcsosra
Felvert tojásfehérjét sok-sok recepthez használunk, és ezeknél a recepteknél mind elengedhetetlen, hogy a habunk tényleg kőkemény és magas legyen. A mai Napi Tipp ebben fog segíteni.
-
5.
Nem hinnéd, de ezeken az újpesti helyeken elképesztőket ehetsz
Újpestinek lenni életérzés és hovatartozás. Nem az építészetileg legszebb, nem a történelmileg legizgalmasabb kerület Budapesten, de sok szempontból sokkal élhetőbb, mint a belsőbb városrészek. Gasztronómiai értelemben később eszmélkedett, de a kis időbeli csúszás után olyan helyekkel jelentkezett be a főváros éttermi életébe, ami miatt Budapest túlfeléről is elzarándokol a gourmet közönség.
-
6.
Íme a legmenőbb színek a nyárra az otthonodba
Ha az otthonod díszítéséről és felfrissítéséről van szó, nem kérdés, hogy a szezon nagyban befolyásolja a döntéseidet. Több tucat szín létezik, amelyeket „nyárinak” kiáltottak ki, de azt, hogy számodra mit is jelent a nyári, csak te tudhatod.
-
7.
A legjobb nyári lecsó, aminél semmi sem lehet magyarosabb
Aligha létezik jobb nyári étel a lecsónál, ezt a mennyei, zöldséges fogást azonban bőven lehet fokozni akárcsak annyival is, hogy minden alapanyagból a legjobbat választjuk. A következő recept bár klasszikus, minden várakozást felülmúl.
-
8.
„Szeretnék ennek a történelmi időszaknak a része lenni, szerepet játszani a magyar cukrászat megújulásában" – interjú Kolonics Zoltánnal, a Málna The Pastry Shop alapítójával
Négy évvel ezelőtt nyitotta meg Kolonics Zoltán és felesége, Varga Ágnes aprócska boutique cukrászdáját a Kolosy tér közelében, azóta pedig minden évben szerepeltek a Dining Guide legjobb cukrászdáit összegyűjtő listán, idén pedig elnyerték az Év Cukrászdája címet.
-
9.
Ezt eszitek a Szigeten! – Nosalty Vox Pop a Sziget Fesztiválon – VIDEO
Két év kihagyás után végre újra dübörög a Hajógyári-sziget. Bár a SZIGET Fesztivál hagyományosan nem a gasztronómiáról szól (bár a felhozatal évről évre pazarabb), a Nosalty Vox Pop különkiadásában azt kérdeztük a szitizenektől, mit esznek, amikor éppen nem isznak...
-
10.
Nem is hinnéd, mi a legkrémesebb spenótfőzelék titka
A spenótfőzelék mindenkinek mást jelent: valakinek gyermekkori traumát, majd később megszeretett ételt, valakinek örök és elvitathatatlan szerelmet. Bármilyen kapcsolatot ápolunk is vele, egy jó receptre biztosan szükségünk lesz.
Napi Tippet adtunk paprikatárolásra, spóroltunk a hűtőhasználattal, és még menzás spenótot is készítettünk
Napi tippjeink és konyhai trükkjeink a múlt héten is elvarázsoltak titeket: a gasztroközösség tagjai megosztották egymással a kukoricafőzés titkait, de az Év Cukrászdája Díj nyertesével készült izgalmas interjúnkat is olvashattátok. És ez még nem minden!