-
1.
Még nincs vége a kovászos szezonnak: készíts savanyúságot cukkiniból
A házi savanyúságok világában egyértelmű nyertes az uborka. Ha egész nyáron kovászoltuk, és már egy kicsit ráuntunk a zöldségre, próbáljunk ki valami újat, például a savanyított cukkinit.
-
2.
6 különleges konyhai trend, amit a világméretű karanténnak köszönhetünk
Ki hitte volna néhány évvel ezelőtt, hogy otthonunk berendezését egy világméretű járvány fogja majd meghatározni? Az elmúlt másfél évet átíró karanténidőszakok új trendeket teremtettek, többek között a konyhában is.
-
3.
Icipici brownie-falatkák hódítanak a neten, és pofonegyszerű elkészíteni őket
Gyakran nehéz megállni, hogy ne egyszerre faljuk be az egész tepsi frissen sült brownie-t, ezek a pinduri brownie-falatkák a TikTokról azonban nemcsak isteniek, de segítenek kontrollálni az elfogyasztott mennyiséget is!
-
4.
Nyárvégi maradékmentés: használd fel a kukorica levelét, csutkáját és haját
Minden héten kukoricát eszik a család, és tele van a szemetes csutkákkal? Az édes, sárga szemeken kívül a zöldség többi része is ugyanolyan hasznos lehet a konyhában, érdemes valamit alkotni velük.
-
5.
A tízperces barackos varázslat, amit nem kell sütni, mégis jobb bármelyik piténél
Az a jó a főzésben, hogy vannak olyan végtelenül egyszerű receptek, amelyekkel le lehet nyűgözni a vendégeket, a családot, anélkül, hogy órákig fáradozni kéne a konyhában. Például egy fantasztikus aromákat felvonultató sült barackkal is ezt a hatást érhetjük el. Mindössze 10 perc alatt.
-
6.
Elmondom, hogyan és miért csináltam savanyúságot a dinnye héjából
Még nagyban tart a dinnyeszezon, és azt vettem észre, hogy a közösségi komposztálóba vándorló zöldség- és gyümölcshulladékom nagy részét a dinnyehéj tette ki. Mivel nem szeretem annyira a pazarlást, elgondolkoztam, hogy vajon van-e megoldás erre a helyzetre. Szerencsére van, ráadásul nagyon finom.
-
7.
Hozd vissza az életbe a fonnyadt zöldségeket: mutatunk hozzá 5 megoldást
Minden nap friss zöldségekkel ellátni a konyhánkat igen megpróbáltató feladat, ezért sokan inkább előre bevásárolunk a különböző zöldekből. Ez azonban gyakran oda vezet, hogy pár nap alatt a fonnyadt répák és paprikák szomorú látványa fogad. Kerüljük el a kudarcot néhány okos trükkel.
-
8.
A váratlanul csodás ízélmény – Ez a savanyított őszibarack mozzarellával örök kedvenced lesz
Gondoltál már arra, hogy talán az őszibarackot is érdemes lenne savanyítani? Még sosem? Hát akkor jól figyelj, mert ez lesz az a recept, ami eddig biztosan nem tapasztalt ízélménnyel gazdagítja majd az életed, és ami ezentúl biztosan ott lesz a konyhádban minden nyári szezon alkalmával!
-
9.
A nyár végi sztár, a SZILVA: tedd sütibe, levesbe, chutney-ba, add húsok mellé
A nyár végi sztár, a SZILVA: tedd sütibe, levesbe, chutney-ba, add húsok mellé
-
10.
Így hozd ki olcsón a legtöbbet a nyár utolsó zöldségeiből
A nyárvégi zöldségkínálat igazi tobzódás az ízekben, színekben és formákban, ha jó a termés, nagyon kedvező áron juthatunk jó minőségű termékekhez, ha pedig saját magunk termeltük meg a finomságokat, előttünk is áll a feladat, hogy mindezt a sok jót fel is dolgozzuk.
A tízperces barackos varázslatot gyorsan befaltuk, a dinnye héjából savanyúságot készítettünk
A múlt héten ismét nagyon izgalmas dolgokkal foglalkoztunk: savanyúságot csináltunk cukkiniból, megmentettük a maradék kukorica levét, csutkáját és haját, továbbá 6 különleges konyhatrendet is bemutattunk, amit a karanténnak köszönhetünk.