Egy hétvégére újranyit Anthony Bourdain karrierjének meghatározó étterme

Anthony Bourdian tragikus hirtelenséggel, 61 éves korában 2018-ban hunyt el, személyisége és munkássága azonban örökre nyomot hagyott azon, ahogy az ételekről gondolkodunk. Az életéről készült dokumentumfilm bemutatójának tiszteletére egy hétvégére kinyit az az étterem, ahol Bourdain karrierjét kezdte.

Mind a gasztronómiában, mind pedig a tévézésben különleges karakter volt Anthony Bourdain, aki megtanított minket, hogy a testünk nem templom, hanem egy vidámpark, és akárcsak az életet, az ételeket is élvezni kell. 2018-ban, közel 62 évesen önkezűleg vetett véget éltének, így már nem indulhatunk vele izgalmas utazásokra a világ különböző pontjaira, hogy felfedezzük a Föld országainak sokszínű kulináris hagyományait.

Életéről és karrierjéről szóló, Roadrunner: A Film about Anthony Bourdain elnevezésű dokumentumfilmet július elején mutatják be, ennek alkalmából pedig július 9. és 11. között ismét kinyit a Brasserie Les Halles étterem, ami Bourdain bestseller Kitchen Confidental című könyvéhez is adta az apropót

A Les Halles eredeti tulajdonosai, Philippe Lajaunie és Jose de Meirelles állították össze a menüt a pop-up eseményre.

„Köteteket lehetne teleírni azzal, hogy Anthony mit jelentett a Les Halles-nek, hogy hány fiatal szakácsot inspirált, hány karriert indított el, hány ember szerette a társadalmi kommentárjaiért” – mondta Lajaunie egy közleményben.

Nyílt, lényegre törő viselkedésével a világ számára az igazi New York-i megtestesülése volt. Megtisztelve érzem magam, hogy egy pár napra újra kinyithattam a Les Halles kapuit, és felszolgálhatjuk az ikonikus fogásait.

A filmhez nemrég jelent meg az előzetes, a világpremier június 11-én volt a Tribeca Filmfesztiválon, a nagyközönség pedig július 16-tól tekintheti majd meg.

Forrásunk volt


Olvass még többet a gasztronómia legendás alakjáról:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...