Megfejtettük a legfinomabb bodzaszörp titkát, interjút készítettünk egy imádott cukrászdáról és sóskás finomságokkal támadtunk

A múlt héten sem hagytunk titeket olvasnivaló nélkül, sőt! Főszerepben a sóska, eper, bodza, interjú, gasztrokalandozás, mennyei ételek és italok, de még profi séftippek is jutottak a hétre.

  1. Így készítsd el velünk a legfincsibb bodzaszörpöt
    1.

    Így készítsd el velünk a legfincsibb bodzaszörpöt

    Uncsi, vagy nem uncsi, tempurázott bodzavirág ide, bodzalekvár oda, mi a rövidke szezon alatt akkor is minden évben elkészítjük a kötelező bodzaszörpadagunkat. Mert ez a legfinomabb és legnosztalgikusabb! Fix és atombiztos receptet mutatunk.

  2. 5 íz, amivel izgalmasan kiegészítheted az epret idén nyáron
    2.

    5 íz, amivel izgalmasan kiegészítheted az epret idén nyáron

    Az eper most mindenhol ott van: a boltokban, a piacok standjain, a receptjeinkben. Ez utóbbiakra fókuszálva nézzük meg, milyen ízekkel egészíthetjük ki a nyárízű gyümölcsöt.

  3. A legfanyarabb zöldből krémes SÓSKAVAJAT kevertünk, és tésztára raktuk
    3.

    A legfanyarabb zöldből krémes SÓSKAVAJAT kevertünk, és tésztára raktuk

    „Úristen, tényleg, a sóska igazából savanyú, nekem oviból csak az édes íz volt meg" – ez a felkiáltás hangzott el az első falat után, és megint új kedvencünk lett. Sóskavaj, te fanyar csoda!

  4. A nyár legütősebb koktélja rózsaszín és rebarbarás – Nézd meg új TikTok-videónkat!
    4.

    A nyár legütősebb koktélja rózsaszín és rebarbarás – Nézd meg új TikTok-videónkat!

    Rebarbarából készülhet mártás, sütemény, pohárkrém és...koktél? Nos, igen, az alkoholos italainkat is ízesíthetjük a fanyar zöldséggel, ami cserébe hamisítatlan nyári életérzéssel telíti majd el a poharunkat. Nálunk a rebarbara most ginbe került, jöjjön a recept!

  5. Fagyizó a pályaudvar mellett, ahol esőben és kánikulában is sorok állnak – interjú az Erdős és fiai Cukrászda tulajdonosaival
    5.

    Fagyizó a pályaudvar mellett, ahol esőben és kánikulában is sorok állnak – interjú az Erdős és fiai Cukrászda tulajdonosaival

    Két egymás melletti ablakban egy hétvégi napon összesen 40-féle ízű prémium fagylalttal felszerelkezve nyit már reggel „az Erdős” Kelenföldön, ahol nem éppen úri környezetben osztják a legúribb fagylaltot. Süteményeik extra tartalmasak, a vendégek kérdéseire lelkesen sorolják a nemes hozzávalókat. Interjú az Erdős és fiai tulajdonosaival, Erdős Norberttel és Csépányi Nórával.

  6. A Dunakanyar 7 mesés pontja, ahol egy jót ehetsz hétvégén
    6.

    A Dunakanyar 7 mesés pontja, ahol egy jót ehetsz hétvégén

    Nem tudunk betelni a Dunakanyarral: mind a természet sokszínűsége, mind a könnyen megközelíthető mivolta csábító és szerethető. Ebben a válogatásban Budapesttől Zebegényig haladunk.

  7. Palacsintatésztába mártottuk a bodzavirágot, és egy csodás desszertet kaptunk
    7.

    Palacsintatésztába mártottuk a bodzavirágot, és egy csodás desszertet kaptunk

    Bodzát lehet kapni a piacon is, de gyerekkorom egyik kedvenc csemegéje akkor esik igazán jól, ha én szedem hozzá a bodzát. Ez a tanácsom nektek is: irány a bokor, majd a tempura!

  8. Igazságot a sóskának! Profik tanácsai, hogy ne a menzai rém jusson róla eszünkbe
    8.

    Igazságot a sóskának! Profik tanácsai, hogy ne a menzai rém jusson róla eszünkbe

    Az egyik legmegosztóbb alapanyag a sóska, ami fanyarságával és savanyú ízével a legtöbb embert ki tudja kergetni a világból. Pedig pont ezektől a tulajdonságoktól igazán különleges, most pedig séfek mondják el, hogyan érdemes felhasználni.

  9. Túrós-lekváros töltött zsömle – gyors desszert olcsó alapanyagokból
    9.

    Túrós-lekváros töltött zsömle – gyors desszert olcsó alapanyagokból

    Nincs kedved sokat lacafacázni vele, de nagyon ennél egy kis édeset? Ehhez a recepthez nem kell túl sok hozzávaló, sőt, ezek legtöbbje már a konyhádban várja, hogy felhasználd!

  10. Maradona, Julia Roberts kedvenc pizzája és más világklasszisok – Ezért kell Nápolyt látni és...megszeretni
    10.

    Maradona, Julia Roberts kedvenc pizzája és más világklasszisok – Ezért kell Nápolyt látni és...megszeretni

    Nápoly sokak számára megosztó hely, az elmúlt években ugyanis sem a média, sem a filmipar nem fényezte a legnagyobb dél-olasz várost. Engem is egy váratlan utazás sodort ide, és bár először én is azt hittem, hogy a Camorráról és a szemétszállítási problémákról híres olasz város nem fog lenyűgözni, tévedtem, mert ilyen hely nincs még egy a világon.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...