Még mindig remek platform az Instagram ahhoz, hogy inspirációt, ötleteket, tippeket lessünk el egyes témákban a profiktól. Ha ügyesen szűrünk, egy idő után az algoritmus is kegyes lesz, még mindig „biztonságosabb” ez, mint a TikTok, ahol elég egyszer rossz helyre kattintani, és hetekig utálatos témákat dob elénk. Ugyan mi magunk is azon vagyunk, hogy a legszuperebb receptúrákat gyűjtsük össze, nem szeretnénk elvonatkoztatni néhány szakavatott karaktertől, akik minket is megihletnek.
Most éppen a húshagyó január miatt 5, főleg növényi étrendben profi Instáját mutatjuk meg. Kattintsátok, kövessétek őket, megéri!
Slowfood-nagykövet, kontentgyártó, folyamatos felfedezésre vágyó foodie, akinek öröm rápillantani a feedjére, annyira hangulatos, ízléses.
A húszas éveiben járó szimpatikus német srác mesterien bánik az idővel és az ízekkel, tehát tőle sem kell megriadni, nem feltétlenül 3-4 órás monstrumreceptekkel kábítja a követőit. Kicsit amolyan rajzfilmfigura-szerű az előadása, ahogy ezt mostanában megszokhattuk az Instán és főleg a TikTok-on, de remek ötleteket csenhetünk el tőle, és erősen nemzetközi a receptúrák felhozatala, sosem lehet ráunni. Tippekkel, hekkekkel is gyakran készül, ez is segíthet a mindennapi főzés egyszerűbbé és játékosabbá tételében.
Julius Fiedler receptjei online
Egyik kedvenc receptünk Juliustól: Tépett gomba taco
Alessandro Vitale aka Spicymoustache
Az úgy volt, hogy Alessandro, egy olasz származású tetoválóművész kitalálta: londoni hátsó kertjét mini gazdasággá formálja. Jelenleg éppen 3,7 millió ember követi az Instán, és öröm nézni minden őrültségét, receptjét, fenntarthatósági ötletét. Ő tényleg egy izgalmas figura, aki evidenciában tartja a pazarlásmentességet, bizonyos kevésbé fenntartható vagy éppen állati komponensek ügyes helyettesítését, és a növénytermesztéshez is remek és hathatós tippekkel szolgál.
Szépelgés nincs, viszont gyönyörű zöldségek, gyümölcsök és jókedv mindig akad nála. Fáradhatatlan srác, tényleg jó ötletekkel és egyedi feeddel.
Spicymoustache összes online tevékenysége
Egyik kedvenc receptünk Alessandro Vitaletől: cékla ketchup
A komolykodás és precíziós megoldások helyett inkább a szórakoztató, de azért persze nem túl vicceskedő stílusával az amerikai Lauren Toyota is egy igazi színfolt, ötletes receptekkel. Alapvetően a vegán komfortételek területén mozog otthonosan, és nem riad vissza olykor a gyorsabb megoldásoktól sem: instant ramentésztát használ egy gyors vacsorához, vagy krumplival dobja fel a görög salátát. Instáján sűrűn látni videókat utazásairól is, olyankor hedonista módon falja az adott úti cél favoritjait. A teljes recepteket YouTube-csatornáján publikálja.
Egyik kedvenc receptünk Laurentől: Görög paradicsomtócsni
Amennyiben otthonosabban mozogsz a gasztronómia világában, bizonyára hallottál már Yotam Ottolenghi izraeli-brit séfről, gasztroíróról és persze éttermesről, aki bár cukrászséfként kezdte a karrierjét, hamar túlszárnyalta az édességek világát, és saját stílust teremtett.
Először Londonba, majd a brit és aztán a világ otthonainak konyhájába csempészte a közel-kelet csodás fűszereit, napfényes ízeit.
Amikor stílusáról kérdezték, csak annyit tett hozzá: „i want drama in the mouth”, vagyis (nagyon) szabadfordításban: nagy érzelmeket, fordulatokat akarok a szájakba tenni. Sikerül neki: alapművek a könyvei, és szerethető az Instája is.
Egyik kedvenc receptünk Yotam Ottolenghitől: Égetett savanyú padlizsán fokhagymás joghurttal
Egy szempillantásra azt is gondolhatnánk, hogy Radhi idegesítően pozitív, és mindenben ügyesnek tűnik, de Jay Shetty indiai-brit mentálguru, podcaster és coach felesége kedves és őszinte, ráadásul szuperjókat főz. Nincsenek túlszofisztikált receptúrák, abszolút a mindennapi étkezésre lő, sok indiai utalással, fűszerrel.
Éppen előrendelhető első könyve is, melyhez mottóként annyit adott meg: 'Főzz könnyedén, egyél szabadon, élj sugárzóan!'.
A fiatal hölgy Instáját és receptjeit azoknak ajánljuk, akik még nem mélyedtek el az indiai vagy éppen a fúziós ázsiai konyhákban, de szeretnének kicsit egzotikusabban főzni, még akkor is, ha félóra, negyven perc alatt elkészíthető otthonos ételekről van szó.
Egyik kedvenc receptünk Radhi Devlukiától:
Vajbabhummusz ropogós babokkal, szezámos pitával
Címlapkép: Facebook
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További izgalmas tartalmak várnak itt: