6 fűszer, ami kihozza a zöldségek legjobb oldalát

Persze egy igazán jó alapanyag el tudja vinni a hátán az étel sikerét, ebben azonban szinte mindig segítségére siet a fűszerezés. A zöldségek esetében talán kétszeresen is.

Személyes véleményem, hogy sokan azért ódzkodnak a húsmentes, zöldséges étkektől, mert úgy kóstolták őket, hogy azok fűszerezése el volt baltázva. Persze nemcsak ez állhat a „nemszeretem” mögött, mindenesetre sokkal gyakrabban fordul elő, hogy a húsokkal szemben a zöldségek fűszerezése, annak igénye a háttérbe szorul. Hogy hanyagságból, a kudarc miatti aggodalomtól vagy esetleg az edukáció hiányából kifolyólag, azt nem tudom – de mivel az utolsó aspektuson legalább tudok változtatni, megpróbálok pár tanácsot adni az alábbi cikk soraiban.

Nézd meg a galériában, mely fűszerek hozzák ki a legjobban egyes zöldségek ízét!

Még több fűszeres zöldségétel vár itt:

Vegalegény-fogó leves

Haladni kell a korral, hisz ma már az is előfordulhat, hogy gyermekeink szíve választottja bizony nem húsevő, hanem vega vagy vegán. És csak semmi diszkrimináció: őket is meg kell fognunk ...

Sütőtökös vöröslencsedhal

A dhal az egyik kedvenc indiai fogásunk, hiszen gyorsan elkészül, ugyanakkor csinos és tápláló. Gyakorlatilag minden alkalomra bevethető, legyen az romatikus vacsora, vasárnapi ebéd, vagy ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További tippek az igazán ízes főzéshez:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...