Furcsa, de menő: tapéta a konyhában

Vannak, akik bevállalják, hogy kitapétázzák a konyhájukat. Te belevágnál?   

A konyha a legutolsó hely, ahova józan ésszel gondolkozva tapétát tennénk. A felszálló gőz, a sütés-főzés illatai mind-mind alaposan ki tudják kezdeni ezt a falburkolóanyagot - és akkor még a foltokról nem is beszéltünk. Ám kétségtelen előnyei is vannak a tapétának, ami miatt érdemes elgondolkodni azon, hogyan tudjuk becsempészni a konyhába. A látványos színekkel, karakteres mintákkal feldobott tapéták egy-egy szép csempénél jóval alacsonyabb négyzetméteráron beszerezhetőek. Ha mosható változatot vásárolunk, esetleg vinylből készült verziót alkalmazunk, a problémánk meg van oldva - az is igaz persze, hogy a csempével az ilyen tapéták tartóssága sem vetekedhet. Ha a hagyományos papírból készült változatot alkalmazzuk, azért azt is ellenállóbbá tehetjük.

Ha egy áttetsző plexilapot illesztünk oda, ahol fröccsenés és sok gőz érheti a tapétát, megóvhatjuk a sérülésektől.

Ha ezt nem merjük vállalni, tegyük a tapétát arra a falra, ami messze van a tűzhelytől és a mosogatótól, vagy díszítsük vele a csempézett felület fölötti falfelületet!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Dél-Kalifornia odáig van a kürtőskalács-fagyiért!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...