Figyelem, fulladásveszély miatt hívnak vissza egy édességet

Fulladásveszély miatt visszahívnak egy édességet – jelentette be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra kéri a vásárlókat, hogy a 260 grammos és az 1000 grammos kiszerelésű termékeket ne fogyasszák el, ugyanis fennáll a fulladás veszélye a zselés minicsésze jellegű édességben nem engedélyezett adalékanyagok (E407 és E410) miatt – olvasható a Portfolio cikkében.

A visszahívott termék

Az édesség egyébként Tajvanról származik, de Belgiumból jelentették először, hogy fulladásveszélyes.

A Nébih honlapján azt írja, hogy „a zselés minicsésze olyan édesség, amit kisméretű, félmerev műanyagból készült kelyhekbe vagy kapszulákba töltenek, hogy egy falatban lehessen elfogyasztani, a kelyhekre vagy kapszulákra gyakorolt nyomással a szájba juttatva őket".

A zselés minicsészék azonban alakjuk és állaguk miatt könnyedén megakadhatnak a torokban, és elzárva a légutakat esetlegesen fulladást okozhatnak, ezért az Európai Unióban jogszabály tiltja számos zselésítő anyag, köztük az E407 és az E410 használatát ezekben a termékekben.

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...