Duplán lep meg fügével a nyárvég legízesebb omlós keksze

Akinek van fügefája, az tudhatja, hogy ilyenkor nyár végén, ősz elején csak úgy ontja magából a gyümölcstermést. Ezt pedig bizony hétről hétre fel kell valamire használni: ha neadjisten kifogytunk volna az ötletekből, az alábbi recept (duplán is) segítségünkre siet, azonnal.

A szezon kellős közepén, ha épp nem csak úgy magában faljuk a mézédesre érett fügéket, akkor különböző ízes süteményekbe pakoljuk. Én is így tettem a nyaralónk kertjében bőséggel termő gyümölccsel, azonban nem elégedtem meg csupán egyféle felhasználással. Mind a friss fügét, mind a korábban eltett lekvárt is be akartam vetni, különböző tulajdonságaikat (ízben, állagban, küllemben) kreatív módon bevetve a megálmodott édességben. Időm azonban csak egy receptre volt, így az álmok egyesültek és az alábbi barnított vajas, diós, fügés kekszben kerültek összegyúrásra. És ezt értheti mindenki egészen szó szerint.

A fügés keksz elkészítésének fontos mozzanatait lesd meg a galériában!

A duplafügés-diós keksz teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeknek a recepteknek is adj egy esélyt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha pénzt spórolnátok a bolti kencéken, készítsétek el McMenemy Márk...

Idén ősszel is igen enyhe az idő, így nyugodtan tervezhetünk nagy sétákat és kirándulásokat a szabadba. A természetjáráshoz pedig szendvics is dukál, hiszen egy mindenféle földi jóval megpakolt szendó remek ebéd lehet egy kirándulós napon. Fontos azonban, hogy laktató és tápláló is legyen - szerencsére Márk pont egy ilyen receptet hozott nektek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek