Duplán lep meg fügével a nyárvég legízesebb omlós keksze

Akinek van fügefája, az tudhatja, hogy ilyenkor nyár végén, ősz elején csak úgy ontja magából a gyümölcstermést. Ezt pedig bizony hétről hétre fel kell valamire használni: ha neadjisten kifogytunk volna az ötletekből, az alábbi recept (duplán is) segítségünkre siet, azonnal.

A szezon kellős közepén, ha épp nem csak úgy magában faljuk a mézédesre érett fügéket, akkor különböző ízes süteményekbe pakoljuk. Én is így tettem a nyaralónk kertjében bőséggel termő gyümölccsel, azonban nem elégedtem meg csupán egyféle felhasználással. Mind a friss fügét, mind a korábban eltett lekvárt is be akartam vetni, különböző tulajdonságaikat (ízben, állagban, küllemben) kreatív módon bevetve a megálmodott édességben. Időm azonban csak egy receptre volt, így az álmok egyesültek és az alábbi barnított vajas, diós, fügés kekszben kerültek összegyúrásra. És ezt értheti mindenki egészen szó szerint.

A fügés keksz elkészítésének fontos mozzanatait lesd meg a galériában!

A duplafügés-diós keksz teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeknek a recepteknek is adj egy esélyt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...