A szezon kellős közepén, ha épp nem csak úgy magában faljuk a mézédesre érett fügéket, akkor különböző ízes süteményekbe pakoljuk. Én is így tettem a nyaralónk kertjében bőséggel termő gyümölccsel, azonban nem elégedtem meg csupán egyféle felhasználással. Mind a friss fügét, mind a korábban eltett lekvárt is be akartam vetni, különböző tulajdonságaikat (ízben, állagban, küllemben) kreatív módon bevetve a megálmodott édességben. Időm azonban csak egy receptre volt, így az álmok egyesültek és az alábbi barnított vajas, diós, fügés kekszben kerültek összegyúrásra. És ezt értheti mindenki egészen szó szerint.
A fügés keksz elkészítésének fontos mozzanatait lesd meg a galériában!
Így lesz igazán ízes és omlós a duplafügés keksz
A duplafügés-diós keksz teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók és recept: Lakos Benedek
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeknek a recepteknek is adj egy esélyt: