Így készíts házi immunerősítő limonádét a téli hónapokra - magnéziummal turbózva!

A téli zimankó előtt érdemes szervezetünk vitamin- és ásványianyag-tartalékait felturbózni. Ehhez itt egy frissítő, ízletes limonádé receptje! (x)

A köznyelvben csak „tavaszi fáradtságnak” hívott tünetegyüttest ugyan sokan tél végi állapotként ismerik, pedig a szervezetünk a hideg hónapokban is folyamatosan éli fel a vitamin- és ásványianyag-tartalékait. Ennek következtében már az ősz vége felé is fáradékonyabbnak, levertebbnek érezhetjük magunkat, és fogékonyabbá válhatunk a légúti megbetegedésekre. Ráadásul a fűtés és az ebből adódó hirtelen hőmérséklet-változások, a korai sötétedés tovább ronthatják a közérzetünket.

Az egyik legértékesebb alapanyag ebben az időszakban a gyömbér, ami közismert immunerősítő hatásáról. Gazdag A-, C-, E-, B-komplex vitaminforrás, ezen kívül pedig sok magnéziumot, foszfort, káliumot, vasat, cinket, kalciumot és bétakarotint tartalmaz. Érdemes már reggel fogyasztani belőle, de a tea mellett nyugodtan ízesíthetjük vele a limonádét is. A zamatos ízhatás érdekében érdemes szűrt vízzel elkészíteni a gyömbéres italokat, hogy kiküszöböljük az íz- és illatrontó anyagokat, így emiatt nem kell feltétlenül palackozott vízzel dolgoznunk. Körülnéztünk a BWT vízkezelő vállalat weboldalán, ahol sokféle beépíthető készüléket találtunk, olyat is, ami simán elfér a mosogató alatt. Amit pedig különösen hasznos megoldásnak tartunk, hogy létezik ún. BWT Magnesium Mineralizer vízszűrő ami értékes magnéziumot juttat* a csapvízbe. A magnézium ráadásul egy természetes ízfokozó is, ami akkor ugyancsak jól jön, ha például levest készítünk vagy párolunk.

Citrusos frissítő gyömbérrel

Hozzávalók 1 pohár (0,5l) elkészítéséhez

  • 1 db narancs
  • 1 db lime
  • 1 kávéskanál reszelt, friss gyömbér
  • 1 csipet Cayenne-bors
  • 400 ml tiszta, szűrt víz

Elkészítés

Facsard ki a narancsot és a lime-ot, majd add hozzá a gyömbért, valamint ízlés szerint a Cayenne-borsot. Keverd össze az összetevőket, öntsd fel a szűrt vízzel, és lehetőleg fogyaszd el még frissen.

* 2,5 liter, átlagos, 17 német keménységű víz esetén a hozzáadott magnézium mennyisége megközelítőleg 60 mg, ami az ajánlott napi magnéziumbevitel 20%-a (a WHO 300 mg magnézium/nap előírását figyelembe véve).

Még több információt a BWT Magnesium Mineralizer vízszűrőről itt találsz!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...