A profi séfek szerint nem a hűtőben kell tárolni a friss mozzarellát

Sokan úgy gondolják, hogy a tejtermékeket minden körülmények között hűtőben kell tárolni, pedig ez nem teljesen így van. Főleg a friss mozzarella esetében.

A tejtermékek tárolásának módja sokszor vita tárgyát képezi. Sok profi szakács például a pulton tárolja a vajat, mert így egyszerűbb felhasználni a sütéshez. De, mi a helyzet a friss mozzarellával? A legtöbben azt feltételezhetjük, hogy a tejtermékeknek mindig hideg hőmérsékletre van szükségük, ám a friss mozzarella esetében ez nem teljesen így van.

A profi séfek szerint nem a hűtőben kell tárolni a friss mozzarellát

Miért nem való a friss mozzarella a hűtőbe?

Mert a hűtés megváltoztatja az olasz sajt textúráját és az ízét, vagyis a selymes és krémes mozzarellából egy rágós textúrájú fehér golyó lesz. Érdemes észben tartani, hogy a friss mozzarellának egy kis időbe telik, míg szobahőmérsékletű lesz, miután kivetted a hűtőből. Ugyanakkor szobahőmérsékleten fogyasztva a legfinomabb.

Ezért a profi szakácsok gyakran kint tárolják a pulton.

Hagyd a konyhapulton a friss mozzarellát

A friss mozzarella különbözik az előre csomagolttól, tehát röviddel az elkészítése után el kell fogyasztani. Ha friss mozzarellát vásárolsz a boltban, akkor érdemes vízben tárolnod. De egy-két napon belül mindenképpen fogyaszd el.

A friss mozzarella nedvességtartalma érzékennyé teszi a sajtot a gyors romlásra, vagyis ha egy-két napon belül nem tudod megenni, akkor tényleg tárold inkább a hűtőben.

Forrásunk volt.


Még több tipp és trükk itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...