A profi séfek szerint nem a hűtőben kell tárolni a friss mozzarellát

Sokan úgy gondolják, hogy a tejtermékeket minden körülmények között hűtőben kell tárolni, pedig ez nem teljesen így van. Főleg a friss mozzarella esetében.

A tejtermékek tárolásának módja sokszor vita tárgyát képezi. Sok profi szakács például a pulton tárolja a vajat, mert így egyszerűbb felhasználni a sütéshez. De, mi a helyzet a friss mozzarellával? A legtöbben azt feltételezhetjük, hogy a tejtermékeknek mindig hideg hőmérsékletre van szükségük, ám a friss mozzarella esetében ez nem teljesen így van.

A profi séfek szerint nem a hűtőben kell tárolni a friss mozzarellát

Miért nem való a friss mozzarella a hűtőbe?

Mert a hűtés megváltoztatja az olasz sajt textúráját és az ízét, vagyis a selymes és krémes mozzarellából egy rágós textúrájú fehér golyó lesz. Érdemes észben tartani, hogy a friss mozzarellának egy kis időbe telik, míg szobahőmérsékletű lesz, miután kivetted a hűtőből. Ugyanakkor szobahőmérsékleten fogyasztva a legfinomabb.

Ezért a profi szakácsok gyakran kint tárolják a pulton.

Hagyd a konyhapulton a friss mozzarellát

A friss mozzarella különbözik az előre csomagolttól, tehát röviddel az elkészítése után el kell fogyasztani. Ha friss mozzarellát vásárolsz a boltban, akkor érdemes vízben tárolnod. De egy-két napon belül mindenképpen fogyaszd el.

A friss mozzarella nedvességtartalma érzékennyé teszi a sajtot a gyors romlásra, vagyis ha egy-két napon belül nem tudod megenni, akkor tényleg tárold inkább a hűtőben.

Forrásunk volt.


Még több tipp és trükk itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...