A tejtermékek tárolásának módja sokszor vita tárgyát képezi. Sok profi szakács például a pulton tárolja a vajat, mert így egyszerűbb felhasználni a sütéshez. De, mi a helyzet a friss mozzarellával? A legtöbben azt feltételezhetjük, hogy a tejtermékeknek mindig hideg hőmérsékletre van szükségük, ám a friss mozzarella esetében ez nem teljesen így van.
Miért nem való a friss mozzarella a hűtőbe?
Mert a hűtés megváltoztatja az olasz sajt textúráját és az ízét, vagyis a selymes és krémes mozzarellából egy rágós textúrájú fehér golyó lesz. Érdemes észben tartani, hogy a friss mozzarellának egy kis időbe telik, míg szobahőmérsékletű lesz, miután kivetted a hűtőből. Ugyanakkor szobahőmérsékleten fogyasztva a legfinomabb.
Ezért a profi szakácsok gyakran kint tárolják a pulton.
Hagyd a konyhapulton a friss mozzarellát
A friss mozzarella különbözik az előre csomagolttól, tehát röviddel az elkészítése után el kell fogyasztani. Ha friss mozzarellát vásárolsz a boltban, akkor érdemes vízben tárolnod. De egy-két napon belül mindenképpen fogyaszd el.
A friss mozzarella nedvességtartalma érzékennyé teszi a sajtot a gyors romlásra, vagyis ha egy-két napon belül nem tudod megenni, akkor tényleg tárold inkább a hűtőben.
Még több tipp és trükk itt: