Egy friss kutatás szerint brutálisan egészséges a szőlő

Még akár a várható élettartamot is növelheti a mindennapos, mértékletes szőlőfogyasztás.

Meglepően intenzív egészségügyi hatását találták a Western New England University kutatói a szőlőnek: a Foods szaklapban közzétett tanulmányukban megállapították, hogy napi két csészényi szőlő fogyasztása még a tipikus nyugati, magas zsírtartalmú étrend mellett is csökkentette a zsírmáj kialakulásának esélyét és meghosszabbította az élettartamot.

Egy friss kutatás szerint brutálisan egészséges a szőlő

Dr. John Pezzuto, a tanulmány vezető szerzője elmondta, hogy már egy ideje vizsgálja a szőlőfogyasztás egészségügyi hatásait, és sikerült megfigyelnie, hogy a gyümölcs konkrétan hatással van a génkifejeződésre.

A szerző azt is megjegyezte, hogy a mostani eredmények alátámasztják azt a régi mondást: az vagy, amit megeszel.

Egy korábbi, az Antioxidants szaklapban megjelent kutatásában Pezzuto azt találta, hogy a szőlőfogyasztás megváltoztatta a génexpressziót az agyban, és pozitív hatással volt a viselkedésre és a kognitív képességekre, amelyeket a magas zsírtartalmú étrend károsított. Egy harmadik tanulmány pedig azt bizonyította, hogy a szőlőevés az anyagcserére is pozitív hatással van.

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...