Egy friss kutatás szerint brutálisan egészséges a szőlő

Még akár a várható élettartamot is növelheti a mindennapos, mértékletes szőlőfogyasztás.

Meglepően intenzív egészségügyi hatását találták a Western New England University kutatói a szőlőnek: a Foods szaklapban közzétett tanulmányukban megállapították, hogy napi két csészényi szőlő fogyasztása még a tipikus nyugati, magas zsírtartalmú étrend mellett is csökkentette a zsírmáj kialakulásának esélyét és meghosszabbította az élettartamot.

Egy friss kutatás szerint brutálisan egészséges a szőlő

Dr. John Pezzuto, a tanulmány vezető szerzője elmondta, hogy már egy ideje vizsgálja a szőlőfogyasztás egészségügyi hatásait, és sikerült megfigyelnie, hogy a gyümölcs konkrétan hatással van a génkifejeződésre.

A szerző azt is megjegyezte, hogy a mostani eredmények alátámasztják azt a régi mondást: az vagy, amit megeszel.

Buddha bowl, a "szupertál"

A Buddha bowl egy igazi bőségtál, rengeteg friss gyümölccsel és zöldséggel, amit akár a munkahelyünkre is magunkkal vihetünk. Elkészítése roppant egyszerű és sokféleképpen ...

Egyéjszakás zabkása szőlővel

Este összedobjuk, hűtőbe tesszük és reggel megesszük. Indítsd a napot Te is egészségesen ezzel az egyéjszakás zabkásával, sok-sok szőlővel, cottage cheese-zel és pekándióval.

Szőlős focaccia

A focaccia egy olasz lepény kenyér, amelyet előszeretettel készítek a családnak. Sokat utazom Olaszországba, és nagy kedvencemmé vált. Ezt a receptet egy olasz ismerősömtől kaptam.

Egy korábbi, az Antioxidants szaklapban megjelent kutatásában Pezzuto azt találta, hogy a szőlőfogyasztás megváltoztatta a génexpressziót az agyban, és pozitív hatással volt a viselkedésre és a kognitív képességekre, amelyeket a magas zsírtartalmú étrend károsított. Egy harmadik tanulmány pedig azt bizonyította, hogy a szőlőevés az anyagcserére is pozitív hatással van.

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...