Lerántjuk a leplet a legfinomabb frankfurti levesről

A frankfurti leves az egyik legnépszerűbb recept a Nosalty oldalán, éppen ezért úgy éreztük, itt az ideje, hogy egy felturbózott, még finomabb, laktatóbb és mutatósabb változatot készítsünk nektek.

A frankfurti leves igazi kedvenc. Könnyen elkészíthető, laktató és gyors komfortétel, amelyet hétköznapokon és hétvégéken is szívesen tálalunk a családnak. Mint minden levest, ezt a típust is lehet egy kicsit tuningolni, mi most egy olyan változatot mutatunk, amelynél nem csak úgy belepottyantjuk a virsliket a lábosba, de előtte meg is pirítjuk őket!

Mi kell hozzá?

2 evőkanál olívaolaj, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál fűszerpaprika, 1 teáskanál római kömény, 1 teáskanál majoranna, 2 db burgonya, 1.5 l víz, 1 kis fej kelkáposzta, só és bors ízlés szerint, 250 gramm frankfurti virsli, 250 gramm tejföl, 1 evőkanál finomliszt

Az olívaolajon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a római köményt és a majoránnát. Miután összepirítottuk őket, hozzáadjuk a feldarabolt burgonyát, és kis kevergetés után felöntjük másfél liter vízzel. Az edényt lefedjük, és 5 percig hagyjuk főni.

A leves ízeinek összeérése után belekerülnek a felszeletelt kelkáposztalevelek, valamint a só és a bors ízlés szerint. Fedő alatt ismét főzzük, de ezúttal 20 percig.

Itt jön az apró, de annál jobb csavar: amíg fő a leves, egy serpenyőben megpirítjuk a karikára vágott frankfurti virslidarabokat. Így nemcsak hogy finomabb lesz a virsli, de roppanósabb is.

Egy külön tálba kimérjük a tejfölt, majd belekanalazzuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Az edényből forró levet merünk a tálba, hogy a habarás is átmelegedjen, majd szűrő segítségével hozzáadjuk a leveshez.

Miután a megpirult virsli is az edényben landolt, felforrás után tálalhatjuk is a frankfurti levest.

A nagyon tejfölös frankfurti leves teljes receptjét itt találod!

A nagyon tejfölös frankfurti leves teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Fotók és videó: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Szívesen főznél együtt Steiner Kristóffal vagy Sass Danival? Most itt a lehetőség, a Nosalty és a Knorr közös Élményfőzésein ugyanis élőben főzhetsz együtt a sztárokkal, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!

Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!


Ezeket a recepteket is készítsd el:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...