Íme egy francia trükk, ami segít frissen tartani a gyümölcseidet

Ki gondolná, hogy egy üveg bor lehet leginkább a segítségünkre, ha a gyümölcsök frissen tartásáról van szó? Mutatjuk a világ egyik legegyszerűbb módszerét, amivel távol tarthatod a gyümölcslegyeket a mennyei mannától.

Reméljük, szereted a jó borokat, ugyanis ha van otthon néhány félretett, eredeti parafadugód, most végre hasznukat veheted a konyhában! A Thekitchn újságírója egy francia nagymamától leste el a trükköt, amivel nemcsak frissen tarthatjuk a gyümölcsöket, de azt is elkerülhetjük, hogy megjelenjenek otthonunkban a pimasz kis gyümölcslegyek!

Nincs más dolgod, mint félbevágni egy rendes (nem műanyag) parafadugót, azt pedig beledugni a konyhapulton/asztalon álló gyümölcsöstálba. A természetes parafa magába szívja a nedvességet a körülötte lévő levegőből. A levegő alacsonyabb páratartalma miatt a gyümölcsök lassabban érnek meg, és hosszabb ideig maradnak frissek.

Bár ez a trükk alapjaiban véve nyáron a leghasznosabb, néhány gyümölcsöt és zöldséget (úgy, mint a paradicsomot, a banánt vagy a narancsokat) nem szeretünk a hűtőben tárolni, ez az egyszerű megoldás pedig szobahőmérsékleten is segít.

Fotó: Sarah Crowley/Thekitchn.com

Figyelj rá, hogy a használt parafadugó már ne legyen bortól nedves (szárítsd ki a levegőn), illetve nézd meg jól, nem műanyagdugót készülsz-e félbevágni. A két dugó közötti különbség a legtöbb esetben szabad szemmel is jól látható, alapvetően a korosabb, régebbi borok dugói mindig parafából készülnek, míg az olcsóbb, fiatalabb borokat általában műanyag dugóval vagy egyszerű fémkupakkal zárják le.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...