Receptkeresésem során kicsit furcsálltam, hogy ugyan miért nem nagyon találni akár csak egy valamirevaló, főzött tojásos sárgakrémmel teletöltött, légies (nem kőkemény) habbal befedett, lemezes tésztájú, rendes karamellel bevont francia krémest. Aztán megértettem, hogy ez vagy egy olyan sütemény, amit az ember a cukiban vesz, porcukorillatú, zörgős papírba és karámszerű fóliába zárva, majd megpróbálja minél zökkenőmentesebben hazaszállítani – vagy ha mégis odahaza készíti, boltban vásárolt csomagból varázsolja elő a sütemény különböző elemeit. Pedig tényleg nem olyan nagy ördöngösség ám a házi francia krémes saját kezű megvalósítása, csupán némi türelem és persze egy jó pár hasznos tanács kell hozzá. Az alábbi recept sajnos csak az utóbbiakat képes szolgáltatni, az előbbiről magunknak kell majd gondoskodnunk. Hajrá!
Nézd meg galériánkban a sütőtökös francia krémes elkészítésének lépéseit!
Így készül a tökéletes sütőtökös krémes
A leveles tésztát még dermedten vágjuk formára (legyen kicsit nagyobb a két lapunk, mert összemennek a forróságban), azonban a sütőbe csak akkor tegyük őket, ha kissé felengedtek. Így nem fognak annyira repedezni. A villás szurkálás se maradjon el, különben nagyon felpuffad a leveles.
Ha vizuális típus vagy, nézd meg videón is az elkészítést:
A sütőtökös francia krémes teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók, videó és recept: Lakos Benedek
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeknek az őszi recepteknek is adj egy esélyt: