Így tisztítsd a főzőlapodat, hogy mindig ragyogjon

A kerámialapot sokkal óvatosabban kell tisztítani, mint a sima gázos főzőlapot. Mutatjuk, hogyan lesz mindig gyönyörűen tiszta, anélkül, hogy romlana az állapota és karcos lenne!

A főzőlap helyes takarítása nem éppen a legkönnyebb feladat, hiszen rengeteg mindenre oda kell figyelnünk, hogy ne sértsük meg a felületet. Megmutatjuk, hogyan tisztítsd meg úgy a főzőlapot, hogy ne okozz kárt benne.

Így tisztítsd a főzőlapodat, hogy mindig ragyogjon!

Azonnal töröld le a cukros mázat!

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy csak főzés után takarítják meg a főzőlapot, pedig a kifröccsent étel odatapad, odaszárad, amit sokkal nehezebb eltüntetni a lapról, úgy, hogy ne sértsük meg, ezért érdemes rögtön letörölni egy száraz ronggyal. Ha a folt a főzőkörön található, akkor először kapcsold le a készüléket, várj egy kicsit, amíg lehűl, majd egy puha, nedves ruhával töröld le a szennyeződést.

Soha ne súrold!

Súrolószert és dörzsszivacsot tilos a főzőlapon használni. A legjobb, ha olyan tisztítószivacsot, illetve tisztítószereket vásárolsz, ami kifejezetten ilyen felületekre való.  

Kaparni viszont lehet

A főzőlapra száradt ételmaradékokat távolítsd el egy pengével vagy gittkéssel. Persze ez a művelet sem veszélytelen, és kellő körültekintést igényel, mivel könnyedén megkarcolódhat a felület, de közel sem annyira kockázatos, mint a dörzsölés.

Használj citromot!

Kapcsold be a főzőlapot, hagyd, hogy felmelegedjen, majd várd meg, amíg langyosra visszahűl. Ezután dörzsöld át egy félbevágott citrommal. Várj egy kicsit, hogy a citromsav hasson (ez körülbelül 10-15 perc), majd puha, nedves ronggyal töröld át a felületet.


Még több takarítási tipp:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...