Így tisztítsd a főzőlapodat, hogy mindig ragyogjon

A kerámialapot sokkal óvatosabban kell tisztítani, mint a sima gázos főzőlapot. Mutatjuk, hogyan lesz mindig gyönyörűen tiszta, anélkül, hogy romlana az állapota és karcos lenne!

A főzőlap helyes takarítása nem éppen a legkönnyebb feladat, hiszen rengeteg mindenre oda kell figyelnünk, hogy ne sértsük meg a felületet. Megmutatjuk, hogyan tisztítsd meg úgy a főzőlapot, hogy ne okozz kárt benne.

Így tisztítsd a főzőlapodat, hogy mindig ragyogjon!

Azonnal töröld le a cukros mázat!

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy csak főzés után takarítják meg a főzőlapot, pedig a kifröccsent étel odatapad, odaszárad, amit sokkal nehezebb eltüntetni a lapról, úgy, hogy ne sértsük meg, ezért érdemes rögtön letörölni egy száraz ronggyal. Ha a folt a főzőkörön található, akkor először kapcsold le a készüléket, várj egy kicsit, amíg lehűl, majd egy puha, nedves ruhával töröld le a szennyeződést.

Soha ne súrold!

Súrolószert és dörzsszivacsot tilos a főzőlapon használni. A legjobb, ha olyan tisztítószivacsot, illetve tisztítószereket vásárolsz, ami kifejezetten ilyen felületekre való.  

Kaparni viszont lehet

A főzőlapra száradt ételmaradékokat távolítsd el egy pengével vagy gittkéssel. Persze ez a művelet sem veszélytelen, és kellő körültekintést igényel, mivel könnyedén megkarcolódhat a felület, de közel sem annyira kockázatos, mint a dörzsölés.

Használj citromot!

Kapcsold be a főzőlapot, hagyd, hogy felmelegedjen, majd várd meg, amíg langyosra visszahűl. Ezután dörzsöld át egy félbevágott citrommal. Várj egy kicsit, hogy a citromsav hasson (ez körülbelül 10-15 perc), majd puha, nedves ronggyal töröld át a felületet.


Még több takarítási tipp:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...