Így főzd tökéletesre a különböző zöldségeket

A zöldségek megfelelő főzési idejét eltalálni nem egyszerű. Szerencsére mi most összedobtunk egy kis útmutatót, amivel garantáltan tökéletesek lesznek, na meg persze pont annyira puhák, amennyire kell!

A receptekből gyakran kimarad, mennyi ideig is kell pontosan főzni a különböző zöldségeket, hogy teljesen megpuhuljanak. Pedig ahhoz, hogy a fogásunk tökéletes legyen, érdemes ezt tudni. Most eláruljuk!

Így főzd tökéletesre a különböző zöldségeket

Az örök mumus

A burgonyafőzés az egyik örök mumus, pedig igazán könnyedén kivitelezhető. Tedd egy fazékba a krumplit, öntsd fel hideg vízzel, majd forrald fel. A főzési idő a burgonya méretétől függően az alábbiak szerint változik.

  • Parázskrumpli: 10-12 perc
  • Kis méretű krumpli: 14-16 perc
  • Közepes: 18-20 perc
  • Nagy: 25-30 perc

Mentes rakott krumpli

Rakott krumpli mentes módra, hogy ne csak a mindenevők élvezzék a másnap is szaftos, maradékmentő fogást. Semmi olyat nem spóroltunk ki belőle, ami az eredeti recepthez ne kellene, csak ...

A füttymester

A sárgarépát hámozd meg, szeleteld fel, szórd a forrásban lévő vízbe, majd 4-5 percig főzd, ezután leszűrheted, és tálalhatod.

A zöld erőbajnok

A brokkoli szintén nem egyszerű főzés szempontjából. Forralj fel egy nagy lábas vizet, majd óvatosan helyezd bele a brokkolirózsákat, és főzd 2-3 percig.

A gyerekek réme

A kelbimbó az egyik legmegosztóbb zöldség, de lehet, hogy többekkel meg tudod szerettetni, ha tényleg jól készíted el: tedd a megtisztított kelbimbót forrásban lévő vízbe, és főzd 4-6 percig, vagy addig, amíg élénkzöld, és éppen villapuha nem lesz.

A fehér rózsa

A karfiolt gyakran kell előfőzni a különböző fogásokhoz. Rózsákra szedve elég 5-7 percig főznöd forrásban lévő vízben, ha pedig egészben szeretnéd, akkor 10-12 percig tartsd víz alatt.

Sajtos-csirkés rakott karfiol

A rakott karfiolt is rengeteg formában el lehet készíteni, de most ezt a nagyon egyszerű és gyors verziót mutatjuk meg, amiben sült csirke és rengeteg sajt van. Próbáljátok ki, nem fogtok ...

A tavasz sztárja

A spárgaszezont érdemes kihasználni. Tölts meg egy serpenyőt egy ujjnyi vízzel, adj hozzá sót, és forrald fel. Tedd a levágott spárgát a vízbe, és forrald körülbelül 5 percig, vastagságtól függően plusz-mínusz 2 percig.

Forrásunk volt.


Még több segítség a konyhában:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...