Így főzd tökéletesre a különböző zöldségeket

A zöldségek megfelelő főzési idejét eltalálni nem egyszerű. Szerencsére mi most összedobtunk egy kis útmutatót, amivel garantáltan tökéletesek lesznek, na meg persze pont annyira puhák, amennyire kell!

A receptekből gyakran kimarad, mennyi ideig is kell pontosan főzni a különböző zöldségeket, hogy teljesen megpuhuljanak. Pedig ahhoz, hogy a fogásunk tökéletes legyen, érdemes ezt tudni. Most eláruljuk!

Így főzd tökéletesre a különböző zöldségeket

Az örök mumus

A burgonyafőzés az egyik örök mumus, pedig igazán könnyedén kivitelezhető. Tedd egy fazékba a krumplit, öntsd fel hideg vízzel, majd forrald fel. A főzési idő a burgonya méretétől függően az alábbiak szerint változik.

  • Parázskrumpli: 10-12 perc
  • Kis méretű krumpli: 14-16 perc
  • Közepes: 18-20 perc
  • Nagy: 25-30 perc

A füttymester

A sárgarépát hámozd meg, szeleteld fel, szórd a forrásban lévő vízbe, majd 4-5 percig főzd, ezután leszűrheted, és tálalhatod.

A zöld erőbajnok

A brokkoli szintén nem egyszerű főzés szempontjából. Forralj fel egy nagy lábas vizet, majd óvatosan helyezd bele a brokkolirózsákat, és főzd 2-3 percig.

A gyerekek réme

A kelbimbó az egyik legmegosztóbb zöldség, de lehet, hogy többekkel meg tudod szerettetni, ha tényleg jól készíted el: tedd a megtisztított kelbimbót forrásban lévő vízbe, és főzd 4-6 percig, vagy addig, amíg élénkzöld, és éppen villapuha nem lesz.

A fehér rózsa

A karfiolt gyakran kell előfőzni a különböző fogásokhoz. Rózsákra szedve elég 5-7 percig főznöd forrásban lévő vízben, ha pedig egészben szeretnéd, akkor 10-12 percig tartsd víz alatt.

A tavasz sztárja

A spárgaszezont érdemes kihasználni. Tölts meg egy serpenyőt egy ujjnyi vízzel, adj hozzá sót, és forrald fel. Tedd a levágott spárgát a vízbe, és forrald körülbelül 5 percig, vastagságtól függően plusz-mínusz 2 percig.

Forrásunk volt.


Még több segítség a konyhában:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...