Kiderült, hogy mikróban vagy sütőben olcsóbb-e főzni

Mikró vagy sütő? Ha spórolni szeretnénk, akkor érdemes átgondolni ezt a kérdést is.

Folyamatosan nőnek az energiahordozók árai, így érdemes lehet ott spórolni használatukkal, ahol csak lehetséges, a rezsiszámlák egekbe kúszása ellen pedig megéri a konyhában is takarékoskodni. Szerencsére főzés közben is lehet áramot spórolni, igaz, ehhez lehet, hogy át kell kicsit alakítani a szokásainkat.

Kiderült, mikróban vagy sütőben olcsóbb főzni

A manapság kapható mikrók már annyira korszerűek, hogy sokszor gond nélkül elkészíthetjük bennük kedvenc fogásainkat, anélkül, hogy átalakítanánk a receptet. Ezért is érdemes megvizsgálni a kérdést: mikróval vagy sütővel spórolhatunk több energiát?

A válasz igencsak egyszerű: mikróval.

Egy átlagos mikrohullámú sütő teljesítménye ugyanis 1200 watt, amíg egy sütőé 3000 watt.

Pontosan két és félszeres, miközben semmit nem kell a mikróban két és félszer tovább főzni. Tehát ha szeretnél spórolni, néha-néha bevetheted a mikrót is sütő helyett.

Forrásunk volt.


Fogadd meg ezeket az okos konyhai tippeket is:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...