Ezzel az extra hozzávalóval fejleszd tökéletesre a bolognai szószt

Az olasz életérzést (a pizza mellett) mi más testesíthetné meg jobban, mint egy ízletes bolognai tészta? Az összetevők listája nem bonyolult, de most elárulunk nektek egy olyan extra hozzávalót, ami a bolognai szószok mennyországába repít! Olvass tovább, ha érdekel, mi ez!

Első olvasásra biztosan szemöldökráncolás lesz a válasz a bolognaihoz hozzáadott alapanyag miatt, de higgyétek el, ennél krémesebb, lágyabb textúrájú végeredményt még nem láttatok a bolognai szószok történetében.

 A szülők sokszor igyekeznek minél jobban elrejteni a zöldséget a bolognai szószban, hogy legalább ilyen formában zöldséget egyen a gyerek.

Ez az extra összetevő ugyan nem zöldség, de egészséges mivoltát illetően nem merülhetnek fel kérdések, viszont az is egészen biztos, hogy a maga kendőzetlen formájában tányérra téve még sok felnőtt is undorodik tőle.

Ez az alapanyag nem más, mint a csirkemáj.

Egy tál bolognai ebédre és vacsorára is remek választás

A máj nem a legkedveltebb alapanyag, de a bolognai szószhoz adva észre sem lehet venni. Legalábbis az ízén biztosan nem.

Amiben teljesen megújul a szósz, az a textúrája lesz.

Krémes, lány állagot kölcsönöz a szósznak, és még a vastartalmát is jócskán megdobja.

A csirkemájat hosszan kell főzni, így eltűnik a „májíze”, állaga a főtt tojássárgájához hasonlít, és krémes, gazdag ízvilágú lesz. Ügyeljünk arra, hogy jó minőségű májat vásároljunk, és lehetőleg minél hamarabb használjuk fel. Egyébként jól fagyasztható, ezért, ha gyakran vásárolsz mondjuk egész csirkét, akkor apránként összegyűlik egy nagyobb adag.

Forrásunk volt.


Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...