Ezzel az extra hozzávalóval fejleszd tökéletesre a bolognai szószt

Az olasz életérzést (a pizza mellett) mi más testesíthetné meg jobban, mint egy ízletes bolognai tészta? Az összetevők listája nem bonyolult, de most elárulunk nektek egy olyan extra hozzávalót, ami a bolognai szószok mennyországába repít! Olvass tovább, ha érdekel, mi ez!

Első olvasásra biztosan szemöldökráncolás lesz a válasz a bolognaihoz hozzáadott alapanyag miatt, de higgyétek el, ennél krémesebb, lágyabb textúrájú végeredményt még nem láttatok a bolognai szószok történetében.

Lassan főtt bolognai

Ráérős bolognai ez, ugyanis jó lassan készül a sütőben, de minden egyes ott töltött perc kifizetődik a végén! Ha már ennyi ideig fő, akkor szerintem érdemes egyből nagy adaggal ...

Rusztikus bolognai ragu

10 gyerekből 9-nek élete első kedvenc élete a bolognai spagetti. Legalábbis az volt, mikor én gyerek voltam, ma már lehet, hogy a Meki átvette a hatalmat, és a hamburger a legmenőbb. ...

Lencsebolognai

Erre a lencsére még azok is ránéznek, akik nem húsmentesen étkeznek! A klasszikus bolognai ragu zöldséges változatának titka a lencse, ami a darált húshoz hasonló állagot kölcsönöz ...

 A szülők sokszor igyekeznek minél jobban elrejteni a zöldséget a bolognai szószban, hogy legalább ilyen formában zöldséget egyen a gyerek.

Ez az extra összetevő ugyan nem zöldség, de egészséges mivoltát illetően nem merülhetnek fel kérdések, viszont az is egészen biztos, hogy a maga kendőzetlen formájában tányérra téve még sok felnőtt is undorodik tőle.

Ez az alapanyag nem más, mint a csirkemáj.

Egy tál bolognai ebédre és vacsorára is remek választás

A máj nem a legkedveltebb alapanyag, de a bolognai szószhoz adva észre sem lehet venni. Legalábbis az ízén biztosan nem.

Amiben teljesen megújul a szósz, az a textúrája lesz.

Krémes, lány állagot kölcsönöz a szósznak, és még a vastartalmát is jócskán megdobja.

A csirkemájat hosszan kell főzni, így eltűnik a „májíze”, állaga a főtt tojássárgájához hasonlít, és krémes, gazdag ízvilágú lesz. Ügyeljünk arra, hogy jó minőségű májat vásároljunk, és lehetőleg minél hamarabb használjuk fel. Egyébként jól fagyasztható, ezért, ha gyakran vásárolsz mondjuk egész csirkét, akkor apránként összegyűlik egy nagyobb adag.

Forrásunk volt.


Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...