Sokak számára elengedhetetlen a reggelihez a főtt tojás, és bár ezt az egészséges, fehérjében gazdag és gyors alapanyagot magában, krémekben és salátákban is imádjuk, van a tojásfőzésnek egy része, amit a többség ki nem állhat: a tojáspucolás.
A tojást megtörni és hengergetni a pulton ugyan jó megoldás lehet, a kis tojásszilánkokat azonban hosszú perceken át kapargathatjuk le még így is. A legrégebbi pucolási technikát most egy új, könnyebb, gyorsabb és hatékonyabb megoldással válthatjuk fel, mutatjuk is a TikTok-on talált félperces trükköt:
@mrs.kyle.science What is this science?? 🤯 #teachersoftiktok #teacher #science #egghack ♬ original sound - mrs.kyle.science
Csupán egy kisebb műanyag tárolóedénybe kell öntened egy kevés vizet ahhoz, hogy megpucold a tojásokat. A dobozt gondosan zárd le, két kézzel rázd meg párszor, és tessék! A főtt tojásról egy mozdulattal lehúzhatod a héjat.
Egyetlen tipp: a főzés közben elrepedt tojásokat inkább a klasszikus módon hámozd meg, ilyenkor ugyanis nemcsak a héj, de a tojás is megreped belülről, a dobozban rázva pedig a héjjal együtt a sárgája is külön kicsusszan a vízbe.
Ezek a trükkök is hasznosak lehetnek: