Ezért ne mikrózd meg a főtt tojást

Kellemetlen meglepetés érhet, ha megmikrózod a főtt tojást.

Jó tervnek tűnhet, hogy felmelegítsük a hideg főtt tojást a mikróban, ám sajnos egyáltalán nem az. Sőt, akár veszélyes is lehet. Máris mutatjuk, hogy miért nem szabad megmikrózni a főtt tojást!

Nem túl jó ötlet megmikrózni a főtt tojást...

A mikrohullámú sütőben melegített tojás egyszerűen felrobban

A kutatók nem teljesen értik, hogy pontosan miért is robban fel a tojás, de úgy gondolják, hogy ennek köze lehet a sárgájához. A tojás főzésekor ugyanis a sárgája folyékony állapotból szilárd állagúvá válik, ám nem tűnik el belőle az összes nedvesség. Így amikor a tojást mikrohullámú sütőben melegítjük, akkor a maradék nedvesség miatt túlhevül a tojás. A történet végét pedig biztosan kitalálod. Igen, amikor felszeleteljük a tojást, az eredmény egy nagy bumm lesz, csakúgy mint az alábbi videóban.

@cristinamilicua

i didn’t know they could do that…

♬ original sound - vlogs 🫶

Cristinamilicua TikTok-felhasználó pár napja osztott meg egy videót arról, hogy mi történt, miután megmikrózta a főtt tojást. A felvételen jól látszik, hogy a forró tojás szó szerint felrobban a nő kezében. A kísérlet szerencsére nem végződött balesettel, de a videó készítője így is jól megijedt. A forró tojás egyébként könnyedén okozhatott volna csúnya égési sérüléseket is. Ezért semmiképpen se próbáld meg felmelegíteni a tojást a mikróban!

Forrásaink voltak.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További okos tippekkel gazdagodhat a tárházad:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...