Ezért ne mikrózd meg a főtt tojást

Kellemetlen meglepetés érhet, ha megmikrózod a főtt tojást.

Jó tervnek tűnhet, hogy felmelegítsük a hideg főtt tojást a mikróban, ám sajnos egyáltalán nem az. Sőt, akár veszélyes is lehet. Máris mutatjuk, hogy miért nem szabad megmikrózni a főtt tojást!

Nem túl jó ötlet megmikrózni a főtt tojást...

A mikrohullámú sütőben melegített tojás egyszerűen felrobban

A kutatók nem teljesen értik, hogy pontosan miért is robban fel a tojás, de úgy gondolják, hogy ennek köze lehet a sárgájához. A tojás főzésekor ugyanis a sárgája folyékony állapotból szilárd állagúvá válik, ám nem tűnik el belőle az összes nedvesség. Így amikor a tojást mikrohullámú sütőben melegítjük, akkor a maradék nedvesség miatt túlhevül a tojás. A történet végét pedig biztosan kitalálod. Igen, amikor felszeleteljük a tojást, az eredmény egy nagy bumm lesz, csakúgy mint az alábbi videóban.

@cristinamilicua

i didn’t know they could do that…

♬ original sound - vlogs 🫶

Cristinamilicua TikTok-felhasználó pár napja osztott meg egy videót arról, hogy mi történt, miután megmikrózta a főtt tojást. A felvételen jól látszik, hogy a forró tojás szó szerint felrobban a nő kezében. A kísérlet szerencsére nem végződött balesettel, de a videó készítője így is jól megijedt. A forró tojás egyébként könnyedén okozhatott volna csúnya égési sérüléseket is. Ezért semmiképpen se próbáld meg felmelegíteni a tojást a mikróban!

Forrásaink voltak.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További okos tippekkel gazdagodhat a tárházad:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...