6 egyszerű, de nagyszerű íz, amivel feldobhatod a főtt rizst

Annyi étel mellett használjuk köretként a főtt rizst, hogy egyrészt csoda, eddig még hogy nem untunk bele, másrészt pazarlás, hogy nem alakítjuk mindig kedvünkre, ha más-más fogás mellé kanalazzuk. Például az alábbi ízesítőkkel.

Attól, mert a főtt rizs a lehető legegyszerűbb és leggyakrabban használt köretünk, igazán nem illendő dolog, hogy ennyire elhanyagoljuk szegényt. Főleg annak fényében, hogy szinte semennyi erőfeszítést nem kíván meg tőlünk, hogy fantasztikus ízeket, aromákat csempésszünk a gabonába. Mindegy, mivel esszük épp aktuálisan a főtt rizst, mindig találhatunk egy kiváló fűszert vagy egyéb alapanyagot, ami képes sikerre vinni a köretünket.

Nézd meg galériánkban, milyen alapanyagokkal érdemes ízesíteni a főtt rizst!

Próbáld ki valamelyiket az alábbi fogások mellett:

20 perces teriyaki csirke

Az üveges teriyaki szósz vásárlásának napjai rég elmúltak. Ez a finom csirketeriyaki könnyen az új kedvenced lesz, ráadásul 20 perc alatt már az asztalra kerülhet a vacsora. Az ...

Békebeli rántott hús

A vasárnapi ebédek fő attrakciója, a császárzsemlék kedvenc kiegészítője, az osztálykirándulós szendvicsek sztárja és a hentes pultok bestsellere: az örök érvényű és ...

Egyszerű csirkecurry

A csirkecurry számos térségben elterjedt étel, beleértve Indiát illetve Ázsia és a Karib-térség országait. A mi kedvencünk ez az aromás, indiai változat. Ha szeretitek a jó fűszeres ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További izgalmas (néha hajmeresztő) konyhai tippek várnak itt:

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...