Fóliás krumpli, a magától elkészülő grillköret

A mesében van hamuban sült pogácsa, mi viszont most egy grillen sült krumplit hoztunk. Köretnek elsősorban, de önálló fogásként is isteni!

Emlékeztek még a Tanúban arra a jelentere, mikor Virág elvtárs meglátogatja Pelikánt és családját, és ők csak sült krumplira tudják meghívni? Na nem ám a mekis, olajban sült hasábos verzióra, hanem a a sparhelten, héjában, egészben megsütött krumplira kell most gondolni. Vessetek rám követ, de minden alkalommal, mikor meglátom ezt a jelenetet, rákívánok arra a krumplira!

A fóliás grillezett krumpli receptjét itt találod

Sparheltem sajnos nincs - igaz, hogy sütőben is elkészíthető - , viszont nyáron, a grillen nem tudom megállni, hogy ne dobjak oda pár darabot a rácsra. Igazán pillanatok alatt el lehet készíteni, és ha húsz percenként egyet fordítunk rakta, akkor el is végeztük, ami dolgunk volt. Amúgy egyszer, ha tábortűz közelébe kerülök, biztosan ki fogom próbálni parázzsal is - valahogy úgy képzelem, hogy ha a már alig pislákoló parázsba rejtjük, jól betakarjuk, akkor pár óra múlva - esetleg reggelire - isteni sült-főtt krumplit kapunk. Persze lehet, hogy tévedek, és reggelre csak egy összetöpörödött, fóliában sült szénkupac lesz belőle, de ha így járok is, mindenképpen megosztom veletek az eredményt.

A fóliás grillezett krumpli receptjét itt találjátok

A már kipróbált krumplim valószínűleg a világ egyik legegyszerűbb receptje, mert még a krumplit sem kell hozzá meghámozni, feltéve, ha vékony héjú, nyári, sütni való fajtát szerzünk. Az összes dolgunk annyi, hogy megsikáljuk, sóval-vajjal jól bedörzsöljük, befóliázzuk, majd a grillre tesszük, és élvezzük a sörünket abban a cirka egy órában, amíg készül. Ha kész, akkor meg kicsit kiszedünk belőle, a hiányt pótoljuk a két perc alatt kikevert snidlinges-tejfölös szósszal, és már ehetjük is.

A fóliás grillezett krumpli receptjééért ide kattints

Amúgy nekem vannak még ötleteim, hogy lehetne fejleszteni - a kész krumplit a fóliából kicsomagolva bevagdossuk, a vágásokba teszünk egy-egy karika kolbászt vagy húsosabb szalonnát, és visszatesszük még egy kicsit sülni. Esetleg nem tejföllel, hanem krémsajttal töltjük meg. Vagy reszelt sajttal szórjuk meg, és fóliával együtt tesszük vissza még 10 percre a hőre. Látjátok, milyen kreatív műfaj ez? Egy a lényeg: legközelebb, ha grilleztek, próbáljátok ki, és soha többet nem hagyjátok majd ki a grillmenüből!

Ez is érdekelhet!

Főzz pásztortarhonyát a szabadban!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...