Kipróbáltuk Julia Child fura fokhagymapucoló trükkjét...és nem igazán működött

Julia Childra sose mondanánk rosszat, és most sem tervezzük, de egy cikk - és a kíváncsiság - által vezérelve kipróbáltuk a világhírű szakács/háziasszony fokhagymapucoló trükkjét...és nem ájultunk el tőle.

A fokhagyma életünk egyik boldogsága, a fokhagymapucolás viszont nem a kedvenc elfoglaltságunk - a csupasz gerezd általában nem adja könnyen magát. Pont emiatt lehet, hogy az internet, így az oldalunk is tele van a fokhagymapucolást könnyítő praktikákkal. Most azonban egy újabbra bukkantunk, amit nem is akárki ihletett: maga: Julia Child!

Kipróbáljátok Julia trükkjét?

A tasteofhome szerkesztője is kipróbálta, és bárhogy is szépíti és cizellálja, a sorok között felsejlik valódi véleménye a trükkről: nem igazán érti a lényegét. Felbuzdulva rajta én is adtam neki egy esélyt, de nekem is kétségeim vannak.

Hogy mi Julia trükkje?

A héjas gerezdeket 30-40 másodpercre forró, lobogó vízbe dobja, amit követően a pucér fokhagymák elvileg csak úgy kicsusszannak a héjból.

Én is kipróbáltam...

Megtettem, ami tőlem telik, és az első kérdésem az, hogy mennyivel több időt spórolunk azzal, hogy előveszünk egy edényt, vizet forralunk, megvárjuk, míg felforr, és beledobjuk a gerezdeket, mintha a kés lapjával való megtörés után simán leszedegetnénk a héjakat? Nem vagyok benne biztos, hogy túl sokat. A másik, amit a cikkíróhoz hasonlóan én is tapasztaltam:

  • nem mindegyik gerezd csusszant ki könnyedén a forrázás után
  • a fokhagyma állaga pedig kicsit szottyos, nedves maradt, szinte megfőtt

Fokhagymakrém házilag

Nagyon szeretjük a fokhagymás ételeket. Sajnos nincs olyan hideg kamránk, ahol tudnánk hosszú ideig tárolni, így hamar kiapadnak. Gondoltam, miért ne készítenék belőle krémet, és az ...

Egy esetben tudom elképzelni, hogy ez a technika hatékony és praktikus lehet

...ha egyszerre van szükségünk rengeteg fokhagymára, és amíg éppen mást csinálunk, a háttérben forralunk némi vizet, és a forrázós művelet után kicsit könnyebben nyomkodjuk ki a héjukból az apróságokat, ami mondjuk 30 gerezdnél már nem mindegy.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több fokhagymás cikk errefele:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...