Kipróbáltuk Julia Child fura fokhagymapucoló trükkjét...és nem igazán működött

Julia Childra sose mondanánk rosszat, és most sem tervezzük, de egy cikk - és a kíváncsiság - által vezérelve kipróbáltuk a világhírű szakács/háziasszony fokhagymapucoló trükkjét...és nem ájultunk el tőle.

A fokhagyma életünk egyik boldogsága, a fokhagymapucolás viszont nem a kedvenc elfoglaltságunk - a csupasz gerezd általában nem adja könnyen magát. Pont emiatt lehet, hogy az internet, így az oldalunk is tele van a fokhagymapucolást könnyítő praktikákkal. Most azonban egy újabbra bukkantunk, amit nem is akárki ihletett: maga: Julia Child!

Kipróbáljátok Julia trükkjét?

A tasteofhome szerkesztője is kipróbálta, és bárhogy is szépíti és cizellálja, a sorok között felsejlik valódi véleménye a trükkről: nem igazán érti a lényegét. Felbuzdulva rajta én is adtam neki egy esélyt, de nekem is kétségeim vannak.

Hogy mi Julia trükkje?

A héjas gerezdeket 30-40 másodpercre forró, lobogó vízbe dobja, amit követően a pucér fokhagymák elvileg csak úgy kicsusszannak a héjból.

Én is kipróbáltam...

Megtettem, ami tőlem telik, és az első kérdésem az, hogy mennyivel több időt spórolunk azzal, hogy előveszünk egy edényt, vizet forralunk, megvárjuk, míg felforr, és beledobjuk a gerezdeket, mintha a kés lapjával való megtörés után simán leszedegetnénk a héjakat? Nem vagyok benne biztos, hogy túl sokat. A másik, amit a cikkíróhoz hasonlóan én is tapasztaltam:

  • nem mindegyik gerezd csusszant ki könnyedén a forrázás után
  • a fokhagyma állaga pedig kicsit szottyos, nedves maradt, szinte megfőtt

Egy esetben tudom elképzelni, hogy ez a technika hatékony és praktikus lehet

...ha egyszerre van szükségünk rengeteg fokhagymára, és amíg éppen mást csinálunk, a háttérben forralunk némi vizet, és a forrázós művelet után kicsit könnyebben nyomkodjuk ki a héjukból az apróságokat, ami mondjuk 30 gerezdnél már nem mindegy.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több fokhagymás cikk errefele:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...