Így lehet (szinte) egész életedre elegendő fokhagymapasztád

A fokhagyma képes bármilyen fogás ízét új dimenzióba emelni – legyen hát kéznél mindig egy kis házi fokhagymapaszta a finomabb ételekért!

A fokhagyma minden ételbe passzol, de kinek van kedve és türelme folyton tisztítgatni és felaprítani a kis gerezdeket? De mégis meg kell csinálni, hiszen az étel íze látná kárát a lustaságunknak. Íme egy tipp, amivel előre dolgozhatsz, és mindig lesz kéznél fokhagymás ételízesítőd (ha épp nem egészben sütöd meg vagy konfitálod). Lássuk, hogy készül a házi fokhagymapaszta!

Julia Turshen szakácskönyvíró az Instagram-oldalán osztott meg egy videót arról, ő hogyan készíti el magának előre a fokhagymapasztát, így nem kell ezzel bajlódnia főzés közben. Csak egy alkalommal igényel a művelet némi idő- és energiabefektetést, de aztán sokkal gördülékenyebb lesz a munka.

Mit kell tenned?

Pucolj meg egy nagy adag fokhagymát (közben tegyél be egy filmet vagy sorozatot), aztán tedd az aprítóba a gerezdeket, és adj hozzá annyi olívaolajat, hogy egy pasztát kapj.

Vékony rétegben oszlasd el egy tepsire helyezett sütőpapíron, akár több rétegben (a rétegek között legyen sütőpapír), majd tedd a fagyasztóba. Ha teljesen megmerevedett a paszta, vedd ki, és darabold fel kis kockákra.

Minden alkalommal hálás leszel magadnak, amikor egy ilyen kis kockával ízesíted a készülő ételt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Szívesen főznél együtt Steiner Kristóffal, vagy éppen Sass Danival? Most itt a lehetőség, a Nosalty és a Knorr közös Élményfőzésein ugyanis élőben főzhetsz együtt a sztárokkal, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!

Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!

Forrásunk volt.


Van még néhány konyhai trükk a tarsolyunkban:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...