Így lehet (szinte) egész életedre elegendő fokhagymapasztád

A fokhagyma képes bármilyen fogás ízét új dimenzióba emelni – legyen hát kéznél mindig egy kis házi fokhagymapaszta a finomabb ételekért!

A fokhagyma minden ételbe passzol, de kinek van kedve és türelme folyton tisztítgatni és felaprítani a kis gerezdeket? De mégis meg kell csinálni, hiszen az étel íze látná kárát a lustaságunknak. Íme egy tipp, amivel előre dolgozhatsz, és mindig lesz kéznél fokhagymás ételízesítőd (ha épp nem egészben sütöd meg vagy konfitálod). Lássuk, hogy készül a házi fokhagymapaszta!

Julia Turshen szakácskönyvíró az Instagram-oldalán osztott meg egy videót arról, ő hogyan készíti el magának előre a fokhagymapasztát, így nem kell ezzel bajlódnia főzés közben. Csak egy alkalommal igényel a művelet némi idő- és energiabefektetést, de aztán sokkal gördülékenyebb lesz a munka.

Mit kell tenned?

Pucolj meg egy nagy adag fokhagymát (közben tegyél be egy filmet vagy sorozatot), aztán tedd az aprítóba a gerezdeket, és adj hozzá annyi olívaolajat, hogy egy pasztát kapj.

Vékony rétegben oszlasd el egy tepsire helyezett sütőpapíron, akár több rétegben (a rétegek között legyen sütőpapír), majd tedd a fagyasztóba. Ha teljesen megmerevedett a paszta, vedd ki, és darabold fel kis kockákra.

Minden alkalommal hálás leszel magadnak, amikor egy ilyen kis kockával ízesíted a készülő ételt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Szívesen főznél együtt Steiner Kristóffal, vagy éppen Sass Danival? Most itt a lehetőség, a Nosalty és a Knorr közös Élményfőzésein ugyanis élőben főzhetsz együtt a sztárokkal, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!

Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!

Forrásunk volt.


Van még néhány konyhai trükk a tarsolyunkban:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...