A trükk, hogy hónapokig friss maradjon a fokhagymád

Ha betartod az alábbi pofonegyszerű trükköt, akkor soha többé nem kell kidobnod a fokhagymát, sőt, hónapokig megőrizheted a frissességét.

Szerinted se létezik finom fogás fokhagyma nélkül? Akkor biztosan neked is fontos, hogy mindig legyen otthon kéznél fokhagyma. A most következő módszernek köszönhetően most hónapokig el leszel látva elegendő mennyiségű fokhagymával. Ehhez csupán egy légmentesen záródó zacskóra és fogyasztóra lesz szükséged. Mutatjuk a trükköt!

A trükk, hogy hónapokig friss maradjon a fokhagymád

Még a legrutinosabb házi séfekkel is előfordulhat, hogy ki kell dobniuk az elöregedett fokhagymákat... A retró konyhákban ezt a problémát fokhagymapasztával küszöbölték ki, de a tubusos fokhagymakrém is bevált megoldásnak számított. De vajon mi a teendő akkor, ha nem szeretnél minden egyes alkalommal fokhagymagerezdeket pucolni, passzírozni vagy szeletelni?

Kis adagokban kell lefagyasztani

A trükk lényege, hogy a (nagy adag) passzírozott fokhagymát frissen, feldolgozás nélkül kell zacskókba porciózni.

Ehhez először szét kell szedned a fokhagymafejeket, majd meg kell pucolnod őket. Ezután csak dobd be őket a turmixba, a legvégén pedig tedd a masszát zacskókba. Fontos, hogy a videóban látható módon egy kés segítségével alakíts ki aprócska fokhagymaadagokat. Kész is! Ha legközelebb fokhagymára van szükséged, akkor csak vegyél ki egy adagot a fagyasztóból.

Ennek a technikának köszönhetően a fokhagyma könnyebben megőrzi az ízeit és a vitamintartalmát. Sőt, így tartósítószerek és adalékanyagok nélkül lehet hónapokig eltárolni a gyógy- és fűszernövényt.

Forrásunk volt.


További konyhai tippek segítik a sütés-főzést:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...