Szerinted se létezik finom fogás fokhagyma nélkül? Akkor biztosan neked is fontos, hogy mindig legyen otthon kéznél fokhagyma. A most következő módszernek köszönhetően most hónapokig el leszel látva elegendő mennyiségű fokhagymával. Ehhez csupán egy légmentesen záródó zacskóra és fogyasztóra lesz szükséged. Mutatjuk a trükköt!
Még a legrutinosabb házi séfekkel is előfordulhat, hogy ki kell dobniuk az elöregedett fokhagymákat... A retró konyhákban ezt a problémát fokhagymapasztával küszöbölték ki, de a tubusos fokhagymakrém is bevált megoldásnak számított. De vajon mi a teendő akkor, ha nem szeretnél minden egyes alkalommal fokhagymagerezdeket pucolni, passzírozni vagy szeletelni?
Kis adagokban kell lefagyasztani
A trükk lényege, hogy a (nagy adag) passzírozott fokhagymát frissen, feldolgozás nélkül kell zacskókba porciózni.
Ehhez először szét kell szedned a fokhagymafejeket, majd meg kell pucolnod őket. Ezután csak dobd be őket a turmixba, a legvégén pedig tedd a masszát zacskókba. Fontos, hogy a videóban látható módon egy kés segítségével alakíts ki aprócska fokhagymaadagokat. Kész is! Ha legközelebb fokhagymára van szükséged, akkor csak vegyél ki egy adagot a fagyasztóból.
Ennek a technikának köszönhetően a fokhagyma könnyebben megőrzi az ízeit és a vitamintartalmát. Sőt, így tartósítószerek és adalékanyagok nélkül lehet hónapokig eltárolni a gyógy- és fűszernövényt.
További konyhai tippek segítik a sütés-főzést: