A trükk, hogy hónapokig friss maradjon a fokhagymád

Ha betartod az alábbi pofonegyszerű trükköt, akkor soha többé nem kell kidobnod a fokhagymát, sőt, hónapokig megőrizheted a frissességét.

Szerinted se létezik finom fogás fokhagyma nélkül? Akkor biztosan neked is fontos, hogy mindig legyen otthon kéznél fokhagyma. A most következő módszernek köszönhetően most hónapokig el leszel látva elegendő mennyiségű fokhagymával. Ehhez csupán egy légmentesen záródó zacskóra és fogyasztóra lesz szükséged. Mutatjuk a trükköt!

A trükk, hogy hónapokig friss maradjon a fokhagymád

Még a legrutinosabb házi séfekkel is előfordulhat, hogy ki kell dobniuk az elöregedett fokhagymákat... A retró konyhákban ezt a problémát fokhagymapasztával küszöbölték ki, de a tubusos fokhagymakrém is bevált megoldásnak számított. De vajon mi a teendő akkor, ha nem szeretnél minden egyes alkalommal fokhagymagerezdeket pucolni, passzírozni vagy szeletelni?

Kis adagokban kell lefagyasztani

A trükk lényege, hogy a (nagy adag) passzírozott fokhagymát frissen, feldolgozás nélkül kell zacskókba porciózni.

Ehhez először szét kell szedned a fokhagymafejeket, majd meg kell pucolnod őket. Ezután csak dobd be őket a turmixba, a legvégén pedig tedd a masszát zacskókba. Fontos, hogy a videóban látható módon egy kés segítségével alakíts ki aprócska fokhagymaadagokat. Kész is! Ha legközelebb fokhagymára van szükséged, akkor csak vegyél ki egy adagot a fagyasztóból.

Ennek a technikának köszönhetően a fokhagyma könnyebben megőrzi az ízeit és a vitamintartalmát. Sőt, így tartósítószerek és adalékanyagok nélkül lehet hónapokig eltárolni a gyógy- és fűszernövényt.

Forrásunk volt.


További konyhai tippek segítik a sütés-főzést:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...