A trükk, amitől a fokhagyma még finomabb ízt ad az ételeidnek

Ha te is odavagy a fokhagyma ízéért ételeidben, mutatjuk, hogyan fokozhatod még tovább az élményt.

Szinte nincs olyan magyar étel, melybe ne kerülne bele a fokhagyma., bár intenzív íze miatt inkább fűszerként használjuk. Tudtad, hogy jellegzetes ízét és illatát kéntartalmú összetevői adják:? ilyen közülük az allilcisztein-szulfoxid, más néven alliin, ami a legnagyobb mennyiségben van benne jelen.

A trükk, amivel még finomabb ízt ad a fokhagyma az ételeidnek

Valószínűleg kevesen tudják, hogy az alliin akkor tud igazán intenzív lenni a fokhagymában, ha felaprítjuk vagy összetörjük a gerezdeket. A legjobb pedig akkor lenne, ha egy kis pihenési időt is hagynánk a fokhagymának, hiszen annál több keletkezik és marad épen a főzés során ebből a vegyületből.

Elő az olajjal!

Szerencsére van egy módszer, mellyel elkerülheted ezt a várakozást, ráadásul csak egy kis olajra lesz hozzá szükséged a fokhagymán kívül.

Egy kisebb befőttesüvegbe tegyél bele 8-10 gerezd zúzott fokhagymát, hagyd állni 10 percet, és öntsd fel 1 dl olajjal.

Kicsit rázogasd össze, és tedd be a hűtőszekrénybe. Használd húsoknál, kend a lángosra, vagy ízesítsd a zöldségeket vele!

Forrásunk volt.


További okos tippekkel gazdagodhatsz itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...