5 tipp, hogy megszabadítsd az ujjaid a fokhagymaszagtól

A fokhagyma a legtöbb konyhában nélkülözhetetlen alapanyag: a magyaros ételekből és sok nemzetközi fogásból sem hiányozhat, de vannak, akik a reggeli pirítóst sem tudják elképzelni nélküle. Egyetlen bosszantó dolgot tudnánk csak felhozni ellene: a szaga könnyen ránk ragad, és alig lehet tőle megszabadulni.

Amikor a fokhagymát vágják, aprítják vagy zúzzák, felszabadul egy csípős, olajos kénvegyület, az úgynevezett allicin, ami nem oldódik vízben. Így ez az olajos vegyület erősen kötődhet a bőr fehérjéihez, és mélyebbre is hatolhat a bőrben. Ez az oka annak, hogy a szagot nagyon nehéz eltávolítani kézmosáskor, az aroma ráadásul órákon, sőt akár napokon át is megmaradhat a kezünkön.

Házi tzatziki

A tzatziki legalább olyan ismert görög recept, mint a görög saláta. Elkészítése roppant egyszerű, és jól lehűtve a nyári forró napokon kiváló hűsítő étel akár magában is. ...

Egyszerű cigánypecsenye

A cigánypecsenye szinte a legtöbb magyarosnak mondott étteremben elérhető, és ennek köszönhetően rengeteg ember egyik kedvenc étele, amit nem biztos, hogy idáig otthon is elkészítettek. ...

Tény, hogy az egyszerű szappan és víz általában nem elég ahhoz, hogy megszabaduljanak a fokhagyma szagától, ám akad néhány egyéb módszer, ami igenis alkalmas arra, hogy lebontsa a vegyületet, és semlegesítse a jellegzetes aromát.

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...