Kerüljön bármibe fokhagyma, az rossz biztosan nem lehet. Egy fokhagymakrémlevesre, fokhagymás-tejszínes tésztára vagy egy omlósra sült sertéstarjára (sok-sok fokhagymával) nem lehet nemet mondani. Azon túl, hogy remek ízt ad mindennek, rengeteg egészségmegőrző hatása van. Íme a fokhagyma 4 gyógyító hatása!
Házi tzatziki
A tzatziki legalább olyan ismert görög recept, mint a görög saláta. Elkészítése roppant egyszerű, és jól lehűtve a nyári forró napokon kiváló hűsítő étel akár magában is. ...
Fokhagymakrémleves sajtos pirítóssal
Valószínűleg nincs olyan fokhagymarajongó, aki ne kóstolta volna meg ezt a selymesen krémes csodalevest legalább egyszer. Házilag viszont már jóval kevesebben készítik el, pedig az egyik ...
Fokhagymás-vajas zsemle
A legtöbb ember imádja a garlic bread nevezetű ételt, ez pedig annak egy továbbfejlesztett verziója. Még egy kis sajtkrémet is elrejtettünk benne.
Kattints a galériára, és ismerd meg a fokhagyma egészségmegőrző hatásait!
A kicsi, de erős fokhagyma 4 gyógyító hatása
1. Koleszterinszint-csökkentő
A fokhagyma étrendbe való beépítése pozitív hatással van a magas koleszterinszintre, hiszen kéntartalmú alkotóelemeivel csökkenti a májsejtekben a koleszterinszintézist. A koleszterincsökkentő gyógyszerek ugyanezzel a mechanizmussal működnek, annyi különbséggel, hogy rengeteg mellékhatással járhatnak.
3. Baktériumölő
A hagymaformák családjának legtöbb tagja igen gazdag az allicin nevű vegyületben, mely immunerősítő hatású, így fontos lenne a hagymaféléket étrendünkbe csempészni. A fokhagymában jelentős mennyiség található ebből az anyagból, ami rágása, összenyomása és felvágása közben szabadul fel. Baktériumölőként is előszeretettel használják sonkák, húsok és szalonnák tartósítására a háztáji parasztgazdaságok.
Ezeket is olvasd el, ha fontos az egészséged: