Kerüljön bármibe fokhagyma, az rossz biztosan nem lehet. Egy fokhagymakrémlevesre, fokhagymás-tejszínes tésztára vagy egy omlósra sült sertéstarjára (sok-sok fokhagymával) nem lehet nemet mondani. Azon túl, hogy remek ízt ad mindennek, rengeteg egészségmegőrző hatása van. Íme a fokhagyma 4 gyógyító hatása!
Kattints a galériára, és ismerd meg a fokhagyma egészségmegőrző hatásait!
A kicsi, de erős fokhagyma 4 gyógyító hatása
1. Koleszterinszint-csökkentő
A fokhagyma étrendbe való beépítése pozitív hatással van a magas koleszterinszintre, hiszen kéntartalmú alkotóelemeivel csökkenti a májsejtekben a koleszterinszintézist. A koleszterincsökkentő gyógyszerek ugyanezzel a mechanizmussal működnek, annyi különbséggel, hogy rengeteg mellékhatással járhatnak.
3. Baktériumölő
A hagymaformák családjának legtöbb tagja igen gazdag az allicin nevű vegyületben, mely immunerősítő hatású, így fontos lenne a hagymaféléket étrendünkbe csempészni. A fokhagymában jelentős mennyiség található ebből az anyagból, ami rágása, összenyomása és felvágása közben szabadul fel. Baktériumölőként is előszeretettel használják sonkák, húsok és szalonnák tartósítására a háztáji parasztgazdaságok.
Ezeket is olvasd el, ha fontos az egészséged: