A fokhagyma és a dughagyma forgalomba hozatalát is szigorították

Mó­dosult az agrárminiszter zöldségszaporító anyagok előállításáról és forgalomba hozataláról szóló rendelete.

Árutermesztő és -forgalmazó részére csak engedélyezett üzemből származó, a rendelet előírásainak megfelelően előállított és megfelelő dokumentummal kísért és címkézett dughagyma és fokhagyma szaporítóanyag hozható forgalomba - írja a Sokszínű Vidék.

A fokhagyma és a dughagyma forgalomba hozatalát is szigorították

A szaporítóanyag-kísérő okmányon feltüntetendő adatok módosultak: a szaporítóanyag mennyiségén dughagyma esetén a bruttó tömeget, fokhagyma szaporítóanyagnál a bruttó tömeget vagy a darabszámot kell érteni.

A dughagyma és fokhagyma szaporítóanyag legfeljebb 50 kg-os egységben hozható forgalomba, a csomagolásról és a címkéről, valamint a forgalomba hozatali előírásokról rendelkezik a rendelet, amelyek részletei a Magyar Közlöny 191. számában olvashatók.


Még több érdekes cikk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Gasztroenterológusok figyelmeztetése: ez az egyszerű reggeli szokás megváltoztathatja az 50...

Az idő múlásával sokan tapasztalják, hogy a szervezetük már nem reagál úgy, mint korábban. Az emésztés lelassulhat, a komfortérzet csökkenhet, és olyan panaszok jelenhetnek meg, amelyek fiatalabb korban ismeretlenek voltak. A gasztroenterológusok szerint ezek hátterében gyakran a bélrendszer állapota áll, amely az életkor előrehaladtával egyre nagyobb odafigyelést igényel.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...