Fogyni vágyók reggelije

A reggeli étkezés a testsúlycsökkentés idején is fontos. Érdemes rá időt szánni, nem kihagyni, nem rohanni.

A megfelelő étkezési ritmus a fogyni vágyás időszakában (is) kiemelkedő jelentőségű. A kiegyensúlyozott energia- és tápanyagbevitel fontos az anyagcserénk megfelelő működéséhez.

Indítsuk energiával telten a reggelt, ne hagyjuk ki a reggelit, nem ez az út a fenntartható testsúlycsökkenéshez, sőt!

Kiválogattam nektek egy hétre való, az 1500 kcal-os étrendbe illeszthető 400 kcal alatti reggelit. Lehet, hogy némelyik első látásra kicsit komplikáltnak tűnik, de szerintem érdemes rájuk szánni az időt. Ha összepakoljátok az ~500 kcal-os ebédekkel és ~300 kcal-os vacsorákkal és melléjük tízóraira/uzsonnára 150-200 kcal-os ételeket választotok, már jó úron jártok, hogy átvegyétek az ellenőrzést a kilók felett.(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „Kalória” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

  1. 1.

    Bruschetta 4. - palermói

  2. 2.

    Ementális kelkáposzta saláta

  3. 3.

    Fetás lencsesaláta paradicsommal

  4. 4.

    Müzli aszalt gyümölcsökkel és diófélékkel

  5. 5.

    Avokádós tortilla wrap

  6. 6.

    Mozzarellás paradicsomsaláta Anditól

  7. 7.

    Avokádós toast buggyantott tojással

(A jelen cikkben foglaltakkal segíteni kívánjuk felhasználóink döntését a kiegyensúlyozott táplálkozási célok megvalósításában, a számukra megfelelő ételek kiválasztásában. Ez azonban nem helyettesíti a személyre szabott szakorvosi, dietetikai konzultációt. Étrendi kérdéseivel forduljon személyesen szakemberhez!)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...