Szakértő árulta el, hogyan segíti 2 pohár víz a fogyásodat

Sokan szenvednek 1-2 kiló súlyfelesleg leadásától, mert ezek elég makacsul tudnak ragaszkodni az emberhez. Nem csodabogyó és nem is a legújabb trendi mozgásforma fog segíteni a fogyásban, hanem 2 pohár víz, a szakértő szerint. Nem is akárhogyan, mutatjuk a módszert!

A fogyókúra kíméletlen tud lenni, főleg, ha már csak az utolsó pár kilótól kell megszabadulni. A legjobb mégis az életmódváltás, ami segít például a súlyod megtartásában is. Mi most eláruljuk, hogyan tud ebben segíteni neked és sok bajtársadnak két pohár víz!

2 pohár víz étkezés előtt segítheti a fogyásod

Nagyon egyszerű praktikáról van szó, ami igazából segít a teltségérzet növelésében, ezzel pedig a kevesebb kalóriabevitelt támogatja, ami értelemszerűen elősegíti a fogyást. Erről a módszerről a világhírű táplálkozási szakértő, Alan Aragon beszélt a The Model Health Show című podcastben.

A gyakorlatban annyit jelent ez a fogyási trükk, hogy étkezés előtt 2 pohár vizet kell meginni, ezzel növelve a teltségérzetet.

Minden étkezés előtt igyál meg némi vizet, és ezután lényegesen kevesebbet fogsz enni. Ez akkor különösen előnyös, ha elmész vacsorázni. Két nagy pohár víz, miután leültél az asztalhoz, de még azelőtt, hogy kihozzák a friss kenyeret és vajat, és jelentősen kevesebb kalóriát fogsz elfogyasztani

– magyarázza Aragon.

Kérdés azonban, hogy hogyan hat az emésztésünkre az étkezés előtti 2 pohár víz. Hiszen korábban is voltak már feltételezések, hogy így az emésztőenzimek felhígulásával nem megfelelő az emésztés.

Erre azonban semmilyen bizonyíték nincsen, hiszen a levesfogyasztó népek, mint a magyar is, nem szenved emiatt emésztési nehézségekkel.

Előfordulhat az is, hogy az éhséget szomjúsággal azonosítjuk. Az Obesity folyóiratban megjelent kutatás szerint pedig, akik minden étkezésük előtt megittak 5 deciliter vizet 12 hét alatt többet fogytak, mint azok, akik semmit nem ittak előtte.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.