Ez a legrosszabb, amit vacsorára ehetsz a dietetikus szerint

Ha szeretnénk leadni pár kilót, nagyon fontos, mit fogyasztunk vacsorára. Nézzük, milyen ételt érdemes elkerülni a dietetikus szerint fogyásunk érdekében.

A tartós fogyás érdekében vannak olyan ételek, melyeket nem ehetünk a nap bármely pontjában. A különböző finomított szénhidrátok, mint például a cukros üdítő, fehér kenyér vagy a tészta, sokaknak szerepel az alapvető étrendjében. Ezek az ételek azonban gátolhatják a fogyásunkat. A szakértők abban egyetértenek, hogy mind közül a legrosszabb a tészta.

Ez a legrosszabb, amit vacsorára ehetsz a dietetikus szerint

Sajnos ennek az az oka, hogy nagyon sok tésztát, melyet búzalisztből gyártanak, magasan feldolgozott, finomított szénhidrátból készítenek, emiatt rengeteg kalóriát tartalmaznak.

Ezek gyulladást, gyomor- és bélrendszeri problémákat, valamint súlygyarapodást is okozhatnak

– magyarázza Liza Richards, táplálkozási szakértő.

A szakértő azt is hangsúlyozta, hogy a feldolgozott szénhidrátok zsigeri zsír (belső szervek körüli zsírréteg) kialakulásához is vezethetnek.

Liza Richards szerint lehetséges, hogy az egészséges alternatívák, mint a rizstészta vagy a teljes kiőrlésű fajták rendszeres fogyasztása is káros lehet a fogyókúrára, de még mindig jobb, mintha a sima, búzalisztből készült variációkból ennénk.

Minden búzaliszt alapú tészta megnöveli a vércukorszintet, ami nagyobb zsírfelhalmozódáshoz vezet, továbbá gyorsabban okoz gyulladást, mint a tészta más változatai.

A legjobb a szakértők szerint az lenne, ha az alacsony szénhidráttartalmú, magas rosttartalmú konjac gyökéréből készült tésztákat fogyasztanánk.

Forrásunk volt.


Még több a fogyásról:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...