A tartós fogyás érdekében vannak olyan ételek, melyeket nem ehetünk a nap bármely pontjában. A különböző finomított szénhidrátok, mint például a cukros üdítő, fehér kenyér vagy a tészta, sokaknak szerepel az alapvető étrendjében. Ezek az ételek azonban gátolhatják a fogyásunkat. A szakértők abban egyetértenek, hogy mind közül a legrosszabb a tészta.
Sajnos ennek az az oka, hogy nagyon sok tésztát, melyet búzalisztből gyártanak, magasan feldolgozott, finomított szénhidrátból készítenek, emiatt rengeteg kalóriát tartalmaznak.
Ezek gyulladást, gyomor- és bélrendszeri problémákat, valamint súlygyarapodást is okozhatnak
– magyarázza Liza Richards, táplálkozási szakértő.
A szakértő azt is hangsúlyozta, hogy a feldolgozott szénhidrátok zsigeri zsír (belső szervek körüli zsírréteg) kialakulásához is vezethetnek.
Liza Richards szerint lehetséges, hogy az egészséges alternatívák, mint a rizstészta vagy a teljes kiőrlésű fajták rendszeres fogyasztása is káros lehet a fogyókúrára, de még mindig jobb, mintha a sima, búzalisztből készült variációkból ennénk.
Minden búzaliszt alapú tészta megnöveli a vércukorszintet, ami nagyobb zsírfelhalmozódáshoz vezet, továbbá gyorsabban okoz gyulladást, mint a tészta más változatai.
A legjobb a szakértők szerint az lenne, ha az alacsony szénhidráttartalmú, magas rosttartalmú konjac gyökéréből készült tésztákat fogyasztanánk.
Még több a fogyásról: